Redactia.ro
Home » Știri » Localitățile în care elevii nu vor merge la școală luni, 30 septembrie 2024, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Este situație critică din cauza ciclonului Ashley

Localitățile în care elevii nu vor merge la școală luni, 30 septembrie 2024, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Este situație critică din cauza ciclonului Ashley

Este alertă maximă în județul Galați, din cauza condițiilor meteo extreme! Ciclonul Ashley a adus ploi și furtuni puternice, iar autoritățile au luat măsuri preventive de teama viiturilor. Au început evacuările în tot județul, iar școlile vor fi închise pe 30 septembrie 2024, în 22 de localități. 

22 de localități din județul Galați vor avea școlile închise

Județul Galați se află sub avertizare hidrologică și meteorologică de cod portocaliu, însă acest cod se va transforma în cod roșu începând de la miezul nopții. De teama furtunilor puternice și viiturilor, prefectul de Galați, Andreea Anamaria Naggar, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, scrie monitoruldegalati.ro. 

Persoanele care locuiesc pe albia râurilor și în zonele cu potențial de inundații au fost evacuate preventiv. Din păcate, sunt aceleași locuri în care viiturile au lovit în plin în urmă cu câteva săptămâni.

Oamenii au început deja să fie evacuați din calea apelor

”Încă din data de 28 septembrie, pompierii gălăţeni au mers în teren pentru a discuta cu autorităţile locale, în vederea informării cetăţenilor cu privire la riscurile care pot apărea. În urma acestei acţiuni, au fost identificate toate persoanele vulnerabile, care, în cursul zilei de astăzi, vor fi relocate în zone sigure. De asemenea, autorităţile locale au identificat şi spaţii în care pot fi relocate persoanele evacuate.

De asemenea, echipele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale, vor continua monitorizarea râurilor şi a zonelor expuse inundaţiilor, fiind pregătite să intervină rapid în cazul producerii unor situaţii critice.

În acest scosp, SGA Galaţi a dislocat în teren utilaje staţionate pe podurile cu risc, pentru a se putea interveni cât mai rapid posibil în evetualitatea formării unor blocaje din cauza aluviunilor”, a transmis Prefectura Galaţi pentru sursa citată anterior.

De asemenea, s-a hotărât ca în 22 de localități din Galați să fie suspendate cursurile școlare pentru următoarele 48 de ore. Situația ar putea fi extinsă și pentru alte zile, nu doar pentru ziua de luni, 30 septembrie, în funcție de condițiile meteo. Vorbim despre localitățile Corod, Valea Mărului, Cudalbi, Costache Negri, Pechea, Cuza Vodă, Slobozia Conachi, Vameş (Piscu), Tudor Vladimirescu, Corni, Bereşti, Jorăşti, Băneasa, Târgu-Bujor, Fârţăneşti, Folteşti, Frumuşiţa, Podoleni (Barcea), Bereşti Meria, Măstăcani, Griviţa şi Suhurlui.

Cod galben și portocaliu de ploi și vânt puternic

Meteorologii au emis duminică trei avertizări distincte de vreme severă, valabile până pe 1 octombrie, ora 10. A fost emis un cod galben valabil de luni, de la ora 10, până marți, 1 octombrie, la ora 10, pentru regiunile din Moldova, Dobrogea, centrul și estul Munteniei, unde se așteaptă ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului. Cantitățile de precipitații vor varia între 25 și 40 de litri pe metru pătrat, iar vântul va atinge viteze de 50-70 km/h.

Codul portocaliu, valabil duminică dimineață până luni, vizează sudul Transilvaniei și cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, inclusiv Bucureștiul. Meteorologii prognozează ploi scurte, dar intense, care ar putea duce la inundații locale. Începând cu seara de duminică, frontul atmosferic se va deplasa către est, afectând Moldova, Dobrogea și estul Transilvaniei.

„Punctul critic al acestui episod de instabilitate îl reprezintă ziua de duminică și noaptea de duminică spre luni. De marți, ne așteptăm la o ameliorare în ceea ce privește cantitățile de precipitații și aria acestora”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: