Redactia.ro
Home » Știri » Lockdown în România! Ce spune președintele Klaus Iohannis despre o posibilă revenire la starea de urgență

Lockdown în România! Ce spune președintele Klaus Iohannis despre o posibilă revenire la starea de urgență

Iohannis despre o posibilă revenire la starea de urgență

Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Cotroceni că nu consideră ca România să intre din nou în carantină, dar că este adeptul introducerii unor măsuri mult mai aspre în zonele unde numărul de cazuri de infectări a crescut considerabil.

Lockdown in Romania! Ce spune presedintele Klaus Iohannis despre o posibila revenire la starea de urgenta

Președintele țării a declarat, miercuri, că nu vede vreun motiv să introducă un așa numit lockdown în România, dar consideră că ar fi necesar introducerea unor măsuri mai dure în zonele în care numărul de cazuri a crescut.

Nu văd motive pentru un nou lockdown, adică o situaţie în care cetăţenii sunt obligaţi să stea la domiciliu, însă da, vedem şi la noi şi în altă parte cum numărul de infectări este totuşi în creştere şi de aceea subliniez de fiecare dată: noi putem să stăpânim răspândirea epidemiei, dacă respectăm regulile simple arhicunoscute – purtarea măştii, distanţare, evitarea aglomerărilor, igiena mâinilor. Sunt lucruri atât de simple prin care reuşim să stăvilim răspândirea virusului”, a declarat Iohannis, în cadrul unei conferințe.

Întrebat dacă școlile se vor închide după alegeri, așa cum a spus Ciolacu, Klaus Iohannis a declarat că nici nu se pune problema acestui scenariu.

Iohannis, despre alegerile locale

Totodată, Klaus Iohannis a apreciat că, în ciuda pandemiei de coronavirus, campania electorală a fost activată și le-a recomandat românilor să meargă negreșit la vot pentru a-i alege pe cei care vor administra comunitățile locale în următoarea perioadă.

Șeful statului a menționat că dacă toată lumea va respecta măsurile impuse de autorități, riscul infectării în secțiile de votare va fi redus.

Din nou, liderul statului a subliniat faptul că membrii Partidului Social Democrat riscă să arunce România într-o criză foarte mare. Referitor la mărirea pensiilor cu 40%, Iohannis a declarat că acest lucru necesită răbdare, pentru ca România trebuie să treacă de această perioadă de criză, cauzată de pandemia de coronavirus.

„Chiar dacă ne dorim mai mult, trebuie să ținem cont de situația în care ne aflăm. Ceea ce ieri a votat o majoritate condusă de PSD a împovărat bugetul pentru anul viitor cu 6% din PIB. A trebuit să luăm bani din altă parte. Așadar, chiar dacă ne dorim ca aceste creșteri să intre în vigoare, trebuie să așteptăm momentul prielnic, care acum, din păcate, nu este, a mai spus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: