Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis a testat noul tren Gara de Nord-Aeroportul Otopeni. Când va fi dat în folosinţă

Klaus Iohannis a testat noul tren Gara de Nord-Aeroportul Otopeni. Când va fi dat în folosinţă

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a mers, luni, alături de premierul Ludovic Orban și ministrul Transorturilor Lucian Bode la Gara de Nord pentru a efectua o călătorie cu trenul spre Aeroportul Otopeni. La finalul cursei, care a durat în jur de 30 de minute, șeful statului a susținut o conferință de presă, în care și-a exprimat părerile despre noua linie de tren.

Iohannis a declarat că este mulțumit de ritmul în care au fost finalizate lucrările și că prin astfel de investiții în infrastructura de transport se va schimba „fața României”.

„Iată că planul de relansare economică pe care l-am elaborat împreună cu Guvernul Orban începe să își arate și partea practică și pentru a sublinia importanța dezvoltării feroviare am participat astăzi la un test pe singura linie nouă de cale ferată construită din anul 1984 încoace. Dorim să dezvoltăm aeroportul internațional, dorim să îi dăm amploare dar pentru asta e nevoie să poți să ajungi în aeroport în condiții foarte bune, predictibile”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban, participă la deplasarea test cu trenul pe conexiunea feroviară „Gara de Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni”

Președintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban, participă la deplasarea test cu trenul pe conexiunea feroviară „Gara de Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni”

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Luni, 21 septembrie 2020

Klaus Iohannis e optimist

„Este evident că în acest fel și în acest ritm vom reuși să modernizăm infrastructura din România. Nu întâmplător am participat la metrou, la autostradă. Dezvoltarea infrastructurii de transport este fundația pe care se clădește planul României care are nevoie de o dezvoltare economică sustenabilă și pentru asta e nevoie de infrastructură de transport”, a adăugat președintele.

„Iar pentru a o putea realiza avem o șansă enormă pentru că putem să folosim bani europeni. Bani europeni am avut și până acuma, dar voință politică a fost puțină. Din 2016 până în 2019 s-a realizat din această linie 11%, putem să ne dăm seama cam care a fost voința politică și putința politică. Îi felicit pe toți cei care au facilitat această dezvoltare. Sunt convins că acesta va fi ritmul impus pentru anii următori, un ritm care va schimba fața României”, a mai spus Klaus Iohannis.

Când va fi dată în folosinţă noua linie de tren

Ministrul Lucian Bode a afirmat săptămâna trecută că linia de cale ferată Gara de Nord – Aeroport Otopeni va fi dată în folosinţă în luna decembrie. Trenul va circula o dată la 50 de minute, iar călătoria va dura circa 17 minute. Acestă linie de tren trebuia să fie gata în iunie 2020 pentru Campionatul European de Fotbal Euro 2020, însă au amânat termenul pentru luna august. Nici în luna august nu a fost dată în folosință, din cauza exproprierilor, spun constructorii.