Redactia.ro
Home » Sport » E oficial! EURO 2020 se amână. Când se va desfășura turneul

E oficial! EURO 2020 se amână. Când se va desfășura turneul

euro 2020

Campionatul European de Fotbal din 2020, care urma să se desfășoare și în România, a fost amânat. EURO 2020 se va desfăşura între 11 iunie şi 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.

Oficialii celor de la UEFA au decis, după o videoconferință la care au participat cele 55 de federații afiliate, amânarea lui Euro 2020 pentru vara anului viitor.

Turneul trebuia să aibă loc anul acesta în perioada 12 iunie – 12 iulie în 12 țări, printre care și România.

Șeful MTS: „Decizia este justificată”

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că decizia de amânare a turneul final al Campionatului European de fotbal EURO 2020 pentru perioada 11 iunie – 11 iulie 2021 este una complet justificată în contextul pandemiei de coronavirus.

„Chiar dacă există un impact asupra industriei şi economiei sportive şi a fotbalului pentru moment, această decizie de amânare a EURO 2020 este complet justificată de situaţia cu totul specială şi de contextul în care este luată.

Ceea ce contează în primul şi în primul rând este sănătatea şi siguranţa sportivilor, dar şi a spectatorilor în egală măsură. Este o decizie pe care puteam s-o întrevedem având în vedere decretarea de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii a pandemiei de coronavirus”, a spus Stroe, potrivit Digi 24.

Amânarea Euro 2020 era o chestiune de ore, după ce forul european a decis să anuleze toate rezervările făcute în Copenhaga, unul dintre orașele gazdă.

S-au amânat și Europenele de gimnastică

Tot azi s-a decis și amânarea Campionatelor Europene de gimnastică, feminine şi masculine, programate în lunile aprilie şi mai. O decizie finală, legată de data reprogramărilor, va fi luată, cel mai probabil, la finalul lui aprilie. Astfel, au fost amânate în vederea reprogramării CE de gimnastică feminină (Paris, 30 aprilie – 3 mai), CE de gimnastică masculină (Baku, 27-31 mai), CE trampolină (Goteborg, 7-10 mai) şi CE gimnastică ritmică (Kiev, 21-24 mai).

Federaţia Română de Gimnastică a luat decizia de a amâna alegerile pentru funcţia de preşedinte care urmau să aibă loc, joi, la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Federaţia Română de Gimnastică anunţă amânarea organizării Adunării Generale Ordinare, stabilită pentru ziua de joi, 19 martie 2020, la o dată ce va fi comunicată ulterior, din motive ce ţin de prevenirea epidemiei cu COVID-19. Vom reveni cu informaţii, în funcţie de evoluţia evenimentelor la nivel naţional şi de comunicatele transmise de autorităţile competente în gestionarea situaţiei”, anunţă FRG pe site-ul său oficial.

Loading...