Redactia.ro
Home » Știri » Metroul din Drumul Taberei s-a deschis. Klaus Iohannis a făcut declarații la inaugurare

Metroul din Drumul Taberei s-a deschis. Klaus Iohannis a făcut declarații la inaugurare

metroul din drumul taberei s-a deschis

Metroul din drumul Taberei a fost astăzi inaugurat. Președintele, Klaus Iohanis a fost prezent la deschiderea magistralei M5. A avut alături mai mulți colegi, inclusive premierul Ludovic Orban. La ora 14 cei doritori se vor putea bucura de prima călătorie pe cea mai nouă linie de metrou din București.

Metroul din Drumul Taberi s-a deschis. Ce a declarat Klaus Iohannis

Magistrala M5 are 10 stații, iar ca punct de legătura va fi ultima stație, Eroilor. După cinci ani de întârziere, față de termenul stabilit, este gata prima linie de metrou făcută după Revoluție. Inaugurarea oficială a avut loc la ora 12 când președintele a fost prezent. Publicul va putea intra în stații începând cu ora 14.

Șeful statului, însoțit de premierul Ludovic Orban, ministrul Transporturilor și alți oficiali au ajuns la Magistrala M5. După plimbarea cu metroul Klaus Iohannis a făcut primele declarații. Președintele consideră că această linie va fi “o legendă a amânărilor”.

„Această realizare, cu certitudine, contribuie la îmbunătățirea vieții în București și este foarte important să se continue pe această linie. Trebuie să ajungem și cu infrastructura de transport în secolul XXI. Oamenii își doresc infrastructură, mobilitatea devine din ce în ce mai importantă pentru fiecare român și pentru asta Guvernul va trebui să insiste foarte mult – și eu voi insista foarte mult – pentru că avem nevoie de foarte multă infrastructură de transport, de comunicare, și așa mai departe”, a adăugat șeful statului.

Klaus Iohannis a atras atenția că trecem printr-o perioadă dificilă

Președintele României a ținut să reamintească că este important să să respecte normele de siguranță. Oamenii trebuie să păstreze distanța minimă, să poarte masca de protecție pentru a trece cu bine peste această perioadă. Valoarea proiectului este de aproape 3,224 miliarde de lei. Lucrările ar fi trebui să fie gata în 2014, doar că au fost întrerupte de mai multe ori, fie din lipsă de fonduri, fie din cauza unor probleme tehnice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: