Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, mesaj pentru elevi: „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți un super-erou”

Klaus Iohannis, mesaj pentru elevi: „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți un super-erou”

Klaus Iohannis, mesaj pentru elevi

Președintele României, Klaus Iohannis le-a transmis luni dimineață un mesaj elevilor, cu ocazia începerii noului an școlar. Șeful statului i-a încurajat pe copiii și le-a reamintit cadrelor didactice că în acest an, activitatea se va desfășura în alte condiții și că va fi nevoie de foarte multă răbdare.

Luni, 14 septembrie, trei milioane de elevi din întreaga țară au început școala după șase luni de pandemie.

Klaus Iohannis, mesaj pentru elevi: „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți un super-erou”

Klaus Iohannis le-a transmis luni dimineață, un mesaj tuturor elevilor care au început școala. Șeful statului îi sfătuiește pe copiii că fiecare dintre ei vor avea ocazia de a deveni un super-erou.

„Dragi elevi, chiar dacă astăzi începem un nou an școlar altfel decât erați obișnuiți, entuziasmul, nerăbdarea și bucuria de a reveni la școală au rămas neschimbate. Trecem cu toții printr-o situație care, în urmă cu câteva luni, ar fi părut posibilă doar în cărți sau în filme. Până când vom reuși să învingem virusul care ne-a schimbat tuturor modul de viață, va trebui ca la școală să respectați câteva măsuri speciale, concepute pentru a nu pune în pericol sănătatea voastră și a celor dragi. Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți un supererou care, atunci când poartă mască, se spală des pe mâini și ascultă îndrumările cadrelor didactice, își ocrotește părinții și bunicii, cei mai expuși pericolului de a se îmbolnăvi. Eu am foarte mare încredere în voi și, împreună, vom trece cu bine prin această perioadă!”, le-a transmis președintele copiilor.

Klaus Iohannis, mesaj pentru cadrele didactice

Președintele României le-a transmis un mesaj și profesorilor, Conform acestuia, cadrele didactice vor avea nevoie de foarte multă răbdare pe tot parcursul anului, având în vedere că este un an cu totul și cu totul diferit.

„Dragi dascăli, frumoasa misiune pe care v-ați ales-o devine anul acesta una extrem de grea. Obiectivul prioritar de a oferi învățământ de calitate este dublat acum de necesitatea desfășurării actului educațional în condiții sanitare cât mai sigure, deopotrivă pentru elevi și cadre didactice. Pășim cu toții pe un teritoriu necunoscut și tocmai de aceea va fi nevoie de multă răbdare, flexibilitate și energie, va trebui să găsiți resurse interne și adesea să vă adaptați la situații neprevăzute. Sunt convins însă că veți reuși să îi însoțiți pe copii în fascinanta călătorie a cunoașterii, fie că vă veți afla alături de ei în clasă, fie la distanță, prin intermediul mijloacelor de comunicare on-line. Vă doresc un an școlar cât mai bun și vă mulțumesc pentru implicarea voastră!”, a mai spus Klaus Iohannis.

Trei milioane de copiii din întreaga țară au început școală luni, 14 septembrie după o pauză de șase luni, din cauza pandemiei de coronavirus. 100 de mii de elevi vor face școala de acasă, la nivel teoretic, deoarece nu au tablete și internet, desi autoritățile asigurau încă din timpul verii, că elevii vor beneficia de toate aceste înainte de începerea anului școlar.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: