Redactia.ro
Home » Știri » Locul ciudat din baie pe care nu îl curăță aproape nimeni! Este cea mai mare greșeală! Nu te-ai fi gândit la el!

Locul ciudat din baie pe care nu îl curăță aproape nimeni! Este cea mai mare greșeală! Nu te-ai fi gândit la el!

Doar așa scapi de mirosul urât din baie. Singurul loc pe care mulți uită să-l curețe

Baia ta arată impecabil, toaleta strălucește, chiuveta este de un alb imaculat, cabina de duș e fără cusur, oglinda zici că e nouă și gresia și faianța nici nu par folosite. Însă există un loc căruia, cu siguranță, nu îi acorzi atenție! Uită-te mai bine! Șina dușului/ șina de culisare strânge mucegai greu de depistat cu ochiul liber. Din fericire, aceasta poate fi curățat imediat, cu ajutorul unui truc ușor de pus în aplicare!

Cum poți curăța șina de culisare din baie

Dacă ușa cabinei de duș este dificil de deschis, atunci trebuie să verifici șina dușului sau șina de culisare pentru a te asigura că nu s-a adunat mizerie în acel spațiu. Iată trucul simplu la care poți apela pentru a a curăța șina de culisare!

Vei avea nevoie de: oțet alb, apă, o periuță de dinți veche, hârtie de bucătărie.

Procedul în sine este unul foarte simplu. Tot ce trebuie să faci este să torni oțet în șina de culisare și cu ajutorul periuței de dinți să îndepărtezi toată mizeria acumulată în spațiul prin care trece ușa dușului.

Iată cele mai bune metode care te vor ajuta să faci curat în casă:

Gresia:

Gresia se curată foarte uşor dacă veţi dilua într-un litru de apă 2-3 linguri de amoniac. După ce aţi amestecat bine, înmuiați buretele şi frecaţi uşor zonele murdare. Lăsaţi să acţioneze câteva minute apoi clătiţi cu apă călduţă. Gresia, dar şi rosturile dintre plăci se vor curată că ca printr-o minune în doar câteva momente.

Blatul din bucătărie:

praful de copt. Trebuie doar să presăraţi praf de copt pe suprafață, apoi cu un burete îmbibat în apă călduţă frecaţi uşor. La final, limpeziţi cu apă. Este o metodă simplă şi eficientă, dar mai ales sănătoasă, întrucât în această zona este bine să evitaţi utilizarea chimicalelor.

Chiuvetă:

Cea mai bună și eficientă soluție pentru curățarea chiuvetei este oțetul. Încălziți oţet într-o oală şi nu uitaţi să presăraţi puţină sare. Luaţi o cârpă de bumbac, îmbibaţi-o în această combinaţie apoi frecaţi zonele pătate de rugină. Lăsaţi să acţioneze câteva minute, apoi clătiţi cu apă fierbinte. Rezultatul este uimitor!

Cadă şi cabina de duș:

Tot ce trebuie să faceţi este să încălziți din nou oţet (1 litru) până la punctul de fierbere, apoi să adăugaţi câteva linguri de bicarbonat (2-3 linguri) şi detergent de vase (nu va speriaţi de reacţia care se va crea, este ceva normal, de aceea este bine să încălziți oţetul într-un vas încăpător).

Amestecaţi până când cele 3 ingrediente se încorporează, apoi folosiţi soluţia pentru a curăța cada, ţevile de la toaletă chiar şi bateriile de la chiuvetă.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini