Redactia.ro
Home » Știri » Locul de muncă plătit cu 300 de lei pe zi pe care românii îl refuză. Angajatorii apelează la muncitorii străini din Nepal, Sri Lanka și alte țări

Locul de muncă plătit cu 300 de lei pe zi pe care românii îl refuză. Angajatorii apelează la muncitorii străini din Nepal, Sri Lanka și alte țări

Locul de muncă plătit cu 300 de lei pe zi pe care românii îl refuză. Sursă foto: B365

În România, agricultura și zootehnia oferă locuri de muncă bine plătite, însă, paradoxal, aceste oportunități nu sunt atractive pentru majoritatea românilor. Deși salariile ajung până la 300 de lei pe zi, locurile de muncă din acest sector rămân neocupate. Angajatorii, disperați să găsească forță de muncă, au început să apeleze la muncitori străini din Nepal, Pakistan, Sri Lanka și alte țări.

Cererea de muncă în agricultură și zootehnie a crescut semnificativ, în special în sezonul de vară, când activitatea este la apogeu. În Dâmbovița, pe o plantație cu afine, sunt necesari 1000 de zilieri care pot câștiga între 140 și 150 de lei pe zi. Totuși, românii nu se grăbesc să ocupe aceste posturi, ceea ce lasă fermierii într-o situație dificilă.

Ce alternative au fost nevoiți să găsească angajatorii locali

În lipsa muncitorilor locali, angajatorii au fost nevoiți să găsească soluții alternative. În unele cazuri, fermierii au recurs la deținuți pentru a-și continua activitatea. Deținuții acceptă să muncească pentru tariful minim, având în vedere că astfel li se reduc pedepsele. Aceasta nu este însă o soluție sustenabilă pe termen lung.

Fermierii din Maramureș oferă zilierilor 150 și 200 de lei pe zi, cazare, trei mese calde, țigări și haine. Cu toate acestea, aceștia se confruntă cu probleme similare. Mulți muncitori români cer bani în avans sub pretexte false și apoi nu se mai întorc la muncă, ceea ce îi determină pe angajatori să reducă numărul de animale și să caute alternative.

În acest context, muncitorii din țări precum Nepal, Pakistan și Sri Lanka au devenit o opțiune viabilă pentru angajatorii români. Aceștia sunt motivați de câștigurile mult mai mari comparativ cu cele din țările lor de origine. Deși aducerea muncitorilor străini rezolvă problema forței de muncă pe termen scurt, nu este o soluție sustenabilă pe termen lung.

Pentru a atrage românii în agricultură și zootehnie, autoritățile și angajatorii trebuie să colaboreze și să implementeze măsuri eficiente. Investițiile în educație și formare profesională, precum și stimulentele financiare, ar putea încuraja românii să accepte aceste locuri de muncă bine plătite. De asemenea, îmbunătățirea condițiilor de muncă și oferirea unor beneficii suplimentare ar putea contribui la atragerea forței de muncă locale.

Există și exemple de succes în agricultura românească, unde fermierii au reușit să atragă și să păstreze muncitorii români prin oferirea unor pachete atractive și a unor condiții de muncă bune. Totuși, aceste cazuri sunt rare, iar provocările rămân semnificative. Pentru a face față competiției internaționale și a menține producția la niveluri optime, este esențial să se găsească soluții pe termen lung.

Deficitul de forță de muncă în agricultură și zootehnie are un impact economic semnificativ

Pentru a rezolva problema deficitului de forță de muncă în agricultură și zootehnie, este crucială colaborarea între sectorul public și cel privat. Guvernul, împreună cu fermierii și agricultorii, trebuie să dezvolte strategii eficiente pentru a îmbunătăți atractivitatea acestor locuri de muncă. Aceasta include dezvoltarea de programe de formare, oferirea de subvenții și stimulente fiscale pentru angajatori și muncitori.

Producția agricolă scade, iar costurile de operare cresc, ceea ce poate duce la pierderi financiare pentru fermieri și la creșterea prețurilor pentru consumatori. Soluționarea acestei probleme este esențială pentru menținerea competitivității sectorului agricol românesc și pentru asigurarea securității alimentare.

Deși locurile de muncă în agricultură și zootehnie sunt bine plătite, românii nu sunt atrași de acestea, forțând angajatorii să apeleze la muncitori străini. Pentru a rezolva această problemă, este necesară implementarea unor măsuri pe termen lung care să îmbunătățească atractivitatea acestor locuri de muncă pentru forța de muncă locală. Colaborarea între sectorul public și privat, investițiile în educație și formare profesională, precum și oferirea de stimulente financiare sunt esențiale pentru a asigura sustenabilitatea și competitivitatea agriculturii românești.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: