Redactia.ro
Home » Stil de viață » Locul din România în care femeile pot trăi pe gratis! Trebuie să facă un singur lucru în schimb

Locul din România în care femeile pot trăi pe gratis! Trebuie să facă un singur lucru în schimb

Schitul Babicilor

Schitul Babicilor este un loc cum nu se mai găsește în România. Aici, femeile pot trăi pe gratis, pentru că sunt construite mai multe case în care aceste se pot retrage, dacă vor să urmeze calea Domnului. Nu trebuie să plătească nimic niciodată, ele trăiesc doar din donațiile locanicilor, care trebuie să le dea inclusiv de mâncare.

Ce lucru trebuie să facă femeile din România care trăiesc pe gratis

De cele mai multe ori, cele care vin aici, la Schitul ,,Babicilor” din Jurilovca, Tulcea sunt femei trecute de prima tinerețe, care vor să își petreacă ultima parte a vieții în rugăciune.

Schitul este așezat lângă Biserica Acoperământul Maicii Domnului din Tulcea și a fost construită încă din 1838.

Localnicii spun că femeile de aici trăiesc doar din ce primesc de la alții, inclusiv mâncarea. În schimbul tuturor acestora, ele trebuie să se roage pentru mântuirea și viața curată a celui care vine în ajutorul lor

Aici, în perimetrul bisericii, este un loc unde sunt câteva clădiri mai mititele unde se retrag femeile bătrâne. Este un lăcaș fără bărbați. Se retrag femeile care nu au posibilități materiale de întreținere, ba chiar și unele care au, dar se retrag aici pentru a le fi mai ușor să participe la toate slujbele care se fac la biserică. Locul a primit denumirea de schit. Așa este cunoscut la noi în localitate, drept schit”, spune Maxim Busla, localnic.

Un loc unic în România

Acesta își amintește că locuințele în care trăiesc femeile sunt aici de mult timp, de când trăia mama lui. Ele au fost refăcute de câteva ori și de accea încă arată bine, iar femeile pot locui în ele.

,,Eu știu de la mama mea, care era născută în anul 1919, că, de când se știa ea, aici au fost aceste căsuțe. Au mai fost refăcute, oameni cu dare de mână au făcut altele mai noi. Femeile acestea mor și sunt înmormântate aici. Se întrețin prin pomenile date de oameni, la slujbe de pomenire, alții cu dare de mână le aduc și în afara pomenilor mâncare, alimente. Unii mai aduc și lemne. Ele, practic, stau aici și sunt ajutate, pentru că nu există slujbă la biserică, indiferent de oră și de zi, la care să nu participe ele. Mulți vin și le donează bani: roagă-te pentru persoana cutare… că e mort, că este pentru însănătoșire, iar ele, săracele, bat mătănii aici”, spune lipoveanul.

Acest loc este ca niciun altul din țara noastră. Femeile din Jurilovca trăiesc doar de pe urma milei localnicilor, iar în schimbul hranei ele trebuie să se roage.

Etichete: