Redactia.ro
Home » Știri » Locul din România unde a nins puternic, la jumătatea lunii mai. Românii au traversat mai multe anotimpuri într-o singură zi VIDEO

Locul din România unde a nins puternic, la jumătatea lunii mai. Românii au traversat mai multe anotimpuri într-o singură zi VIDEO

Locul din România unde a nins puternic, la jumătatea lunii mai. Românii au traversat mai multe anotimpuri într-o singură zi VIDEO

În ciuda faptului că ne aflăm în mijlocul lunii mai, platoul Bucegi s-a transformat, din nou, într-un paradis al iernii, în urma unei ninsori puternice care a acoperit regiunea cu un nou strat de zăpadă. Această surpriză meteorologică a adus un amestec neașteptat de condiții atmosferice, transformând experiența turiștilor într-o aventură deosebită.

Locul din România unde a nins puternic, la jumătatea lunii mai

Potrivit informațiilor furnizate de News.ro, fenomenul meteorologic a avut loc duminică, împingând temperaturile sub pragul de îngheț și acoperind regiunea cu un văl alb de zăpadă. Imaginile surprinse de Salvamont Bușteni au capturat peisaje spectaculoase, transformând platoul Bucegilor într-o adevărată carte poștală de iarnă.

Românii au traversat mai multe anotimpuri într-o singură zi

Drumeții entuziaști, care și-au luat inima în dinți și au urcat pe culmile înzăpezite, au avut parte de o experiență cu totul aparte. Unii dintre aceștia au împărtășit pe rețelele de socializare că au traversat mai multe anotimpuri în decursul unei singure zile. De la ploaie la ninsoare, de la grindină la ceață și chiar la soare, turiștii au avut parte de o varietate incredibilă de condiții meteorologice, care au transformat traseul lor într-o poveste fascinantă.

Unul dintre participanții la această aventură a descris experiența ca fiind „o zi cu de toate”, subliniind că această diversitate a condițiilor meteo a făcut ca traseul să fie și mai impresionant și mai memorabil.

„A fost o zi cu de toate pentru că am prins ploaie, ninsoare, grindină, ceaţă şi soare, dar asta a făcut traseul şi mai impresionant”, a descris un internaut drumeţia pe care a făcut-o în acest weekend, pe un grup dedicat iubitorul muntelui.

În contextul acestei surprize neobișnuite a naturii, Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică și cantități însemnate de apă, care a inclus și zonele din Carpații Meridionali, contribuind la atmosfera de imprevizibilitate din zonă.

În final, peisajul de iarnă în mijlocul lunii mai a adus o perspectivă nouă asupra frumuseții naturii și a aventurii montane, demonstrând că natura își urmează propriile legi și că fiecare moment petrecut în mijlocul ei este o experiență unică și neprețuită.

Alertă meteo: Vreme răcoroasă și instabilă în România

Cu toate că suntem deja în mijlocul lunii mai, vremea capricioasă nu își dă drumul și continuă să surprindă cu schimbări bruște și inesperate în întreaga țară. Potrivit ultimelor informații meteo, emise în data de 13 mai 2024, se anunță o răcire accentuată în cea mai mare parte a teritoriului românesc.

Începând de luni, atmosfera se va menține închisă, iar ploile vor fi prezente în sudul și estul țării, precum și în zonele montane. La altitudini mai mari, precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar vântul va sufla cu intensitate în regiunile Moldovei, estului Munteniei și Dobrogei. Temperaturile maxime vor oscila între 13 și 22 de grade Celsius.

În București, condițiile meteorologice vor fi similare, cu o zi mai închisă și temperaturi mai scăzute decât în mod obișnuit pentru această perioadă a anului. Se vor înregistra reprize de ploaie, iar temperatura maximă va atinge doar 18 grade Celsius.

La munte, ploile vor persista, iar temperaturile vor fi moderate. Pe litoral, vremea se va menține instabilă, iar șansele de ploaie vor crește în prima parte a zilei, fiind însoțite de intensificări ale vântului. Termometrele nu vor indica mai mult de 16 grade Celsius.

Situația nu se îmbunătățește prea curând, deoarece și ziua de marți va aduce răcoare pentru această perioadă, însoțită de nori și ploi trecătoare, inclusiv în zona montană și submontană. Vântul va sufla slab, iar temperaturile maxime vor oscila între 13 și 23 de grade Celsius.

Aceste condiții meteorologice instabile marchează începutul unei săptămâni agitate din punct de vedere al vremii în întreaga țară, cu ploi răspândite în majoritatea zonelor. Cu toate acestea, spre sfârșitul săptămânii, vestea bună este că vremea se va încălzi din nou, aducând un pic de alinare în fața frigului și a umidității persistente.

În ceea ce privește Europa, și aici se anunță fenomene meteorologice diverse. În Peninsula Iberică, se anticipează temperaturi ridicate în sudul Spaniei, în timp ce în nord-vestul continentului se așteaptă precipitații și vânt puternic. În Peninsula Scandinavă, cantități semnificative de precipitații sunt prognozate, dar temperaturile vor fi mai blânde. În sud-estul și centrul Europei, vremea va fi schimbătoare, cu ploi și temperaturi în scădere.

Astfel, se pare că vara întârzie să-și facă simțită prezența în România și în alte regiuni ale Europei, iar vremea instabilă și răcoroasă continuă să fie principalul subiect de discuție pentru multe persoane.

 

Sursă foto: Salvamont Bușteni

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: