Redactia.ro
Home » Stil de viață » Locul din România unde bărbații pot avea, legal, și patru soții

Locul din România unde bărbații pot avea, legal, și patru soții

Puțini români știu că în țara noastră există un cartier în care este permis ca un bărbat să aibă patru soții. Alcătuit din peste 1500 de suflete, tradițiile vechi încă dăinuiesc peste cartierul din județul Tulcea.

Aici, tinerii trebuie să scoată din buzunar sume frumoase, atunci când vor să se însoare. Fetele pot fi cumpărate cu sume care pleacă de la câteva sute de euro, dar pot ajunge și 30.000 de euro. Dacă în mod normal un bărbat ar ajunge la închisoare pentru un asemenea gest, în cartierul Bendea, din orașul Babadag, totul este legal. Potrivit tradiției musulmane, după care trăiesc cei 1500 de oameni din comunitatea respectivă.

Tulcenii din Babadag i-au poreclit pe locuitorii din Bendea drept ”țigani turciți”. Trăiesc după unele obiceiuri musulmane, credință îmbrățișată de aceștia cu zeci de ani în urmă.

Cum se stabilește prețul fetelor bune de măritat

Fetele blonde sunt la mare căutare. Culoarea părului lor simbolizează bunăstarea. Este asemănătoare cu spicele de grâu, dar și cu aurul, metal foarte scump și extrem de apreciat de comunitatea respectivă. Prețul unei soții poate să ajungă până la 20.000 de euro, dacă are zestre multă, părul blond. Cu cât are mai multe calități, cu atât și prețul crește.

„Tații de băieți caută să cumpere neveste odraslelor lor, soții alese din aceeași comunitate. Prețul acestora pleacă de la câteva sute de euro și ajunge până la 10.000-20.000 de euro, iar valoarea “achiziției” ține cont de calități”, spune cercetătorul Daniela Rusu-Mocănașu, potrivit ziareonline.ro.

În acest cartier se regăsesc și gospodării cu câte trei corpuri de locuințe, plus bucătaria de vară. Pot locui până la 50 de persoane, dintre care 40 fiind doar copii. De la an la an, comunitatea se mărește. Sunt permise și căsătoriile între veri de gradul I.

Chiar dacă veți vedea multe case impunătoare, bărbații nu lucrează de obicei cu carte de muncă, iar în mod oficial, principala sursă de venit rămâne alocația copiilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: