Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Locul din România unde te vei simți ca în filmul Avatar. Puțini știu această destinație de poveste VIDEO

Locul din România unde te vei simți ca în filmul Avatar. Puțini știu această destinație de poveste VIDEO

Acesta este locul din România unde te vei simți ca în filmul Avatar! Puțini știu această destinație de poveste. Iată toate detaliile!

Locul din România unde te vei simți ca în filmul Avatar

Grădina Zmeilor din România este un loc uimitor și spectaculos care aduce aminte de peisajele din filmul Avatar. Această rezervație naturală protejată este situată în județul Sălaj, în bazinul Almașului, aproape de comuna Bălan. Aici vei găsi un ansamblu neregulat de stânci cu forme bizare și ciudate, precum turnuri, ciuperci, ace și abrupturi stâncoase.

Aceste formațiuni geologice s-au format în urma acțiunilor repetate ale elementelor naturale, cum ar fi aerul, apa și procesele gravitaționale, care au modelat stâncile de-a lungul timpului. Printre numele datelor unor formațiuni se regăsesc „Fata Cătanii, Zmeul și Zmeoaica, Moșu, Călugării, Căpitanul, Soldații, Eva, Dorobanțul, Degețelul, Sfinxul”.

Una dintre legendele asociate Grădinii Zmeilor povestește despre o fată care s-a îndrăgostit de un soldat, dar a fost blestemată de mama sa vitregă și s-a transformat într-o stană de piatră. Cu toate acestea, formațiunea stâncoasă care ar fi reprezentat fata transformată în piatră a fost distrusă în urma inundațiilor din 1973.

@aura.calatoreste Un loc de vis din Romania! Hai si pe Insta 👉 aura.calatoreste ✈️ #fyp #romania🇷🇴 #5pasidebine #misiuneatiktok ♬ original sound – aura.calatoreste

Cum ajungi la Grădina Zmeilor

Pentru a ajunge la Grădina Zmeilor, poți urma una dintre următoarele rute:

  1. Din Zalău, poți merge pe drumul național DN1H către Gâlgău Almașului, iar de acolo poți ajunge la Grădina Zmeilor. Distanța totală este de aproximativ 36 de kilometri, iar timpul estimat de călătorie este de aproximativ 41 de minute.
  2. Din Cluj-Napoca, poți urma ruta Sâmnihaiu Almașului – Hida – Bălan – Gâlgăul Almașului pe drumurile DN1F/E81/DN1G până la Grădina Zmeilor. Distanța totală este de aproximativ 75 de kilometri, iar timpul estimat de călătorie este de aproximativ 1 oră și 19 minute.

Astfel, dacă ești pasionat de peisaje spectaculoase și vrei să experimentezi un loc asemănător cu cel din filmul Avatar, Grădina Zmeilor din România este o destinație pe care merită să o explorezi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: