Redactia.ro
Home » Știri » Lovitură grea pentru angajații la stat. Din 2023 vor fi OBLIGAȚI să plătească această taxă

Lovitură grea pentru angajații la stat. Din 2023 vor fi OBLIGAȚI să plătească această taxă

Lovitură grea pentru angajații la stat. Din 2023 vor fi OBLIGAȚI să plătească această taxă

Angajaţii instituţiilor publice din București vor fi obligați, din 2023, să plătească această taxă pe care până acum nu o achitau. Iată despre ce este vorba și ce a decis Primăria Capitalei.

Lovitură grea pentru angajații la stat. Din 2023 vor fi OBLIGAȚI să plătească această taxă

În România, niciodată angajații instituțiilor publice nu au fost taxați pentru a parca mașina la locul de muncă. De anul viitor, se schimbă foaia. Cel puțin, în București. Dacă până acum, locurile de parcare erau gratuite pentru angajaţii instituţiilor publice, Primăria Capitalei a decis că angajaţii instituţiilor publice vor plăti taxă de parcare de anul viitor, a relatat observatornews.ro.

Instituţiile publice beneficiază de 3.000 de locuri de parcare fără taxă, însă ele nu vor mai fi gratuite pentru că municipalitatea va cere taxă de parcare de la 1 ianuarie 2023.

„Am trimis o circulară instituţiilor publice să-i somăm să îşi bugeteze pentru 2023 bani pentru parcare”, a spus Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei.

Angajaţii Ministerului Mediului, Ministerului Justiţiei, ai SRI sau DIICOT vor plăti 500 de lei pe lună pentru un loc de parcare, potrivit sursei menționate mai sus.

„Cea mai mare parcare a unei instituţii publice este la Ministerul de Interne. Aici sunt peste 300 de locuri de parcare. La o taxă de 500 de lei pe lună, angajaţii ministerului ar trebui să plătească împreună 150.000 de lei pe lună”, a transmis Andreea Milea, reporter Observator.

„La Ministerul Mediului este interzisă parcarea altor maşini decât cele electrice. Mă aştept ca primăria să ia în considerare acest aspect şi să ofere gratuitate pentru maşinile electrice”, a transmis Tanczos Barna, de la UDMR.

Modificări importante vor intra în vigoare în 2023 și cu privire la locurile publice de parcare, din oraș. Zonele de tarifare se vor schimba. Dacă astăzi Capitala este împărţită în trei zone, Primăria vrea să le comaseze şi să elimine tariful de 10 lei pe oră. Astfel, zona 0 şi zona 1 devin o singură zonă cu o taxă de 5 lei pe oră. Rămâne şi zona 2, cu un tarif de 2,5 lei pe oră, potrivit romaniatv.ro.

Lovitură grea pentru angajații la stat. Din 2023 vor fi OBLIGAȚI să plătească această taxă
Foto: CMPB.ro
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: