Redactia.ro
Home » Monden » Lovitură pentru clanul Corduneanu, după moartea liderului! Ce se va întâmpla cu onorurile militare de la înmormântarea lui Costel

Lovitură pentru clanul Corduneanu, după moartea liderului! Ce se va întâmpla cu onorurile militare de la înmormântarea lui Costel

Costel Corduneanu, o figură emblematică atât în sportul românesc cât și în cercurile interlope, a decedat recent la vârsta de 54 de ani, într-un spital din Târgu Mureș, în urma complicațiilor apărute după o intervenție chirurgicală pe cord. Fostul sportiv, cunoscut pentru realizările sale în luptele libere, a fost, de asemenea, unul dintre cei mai notorii capi ai lumii interlope din România.

Corduneanu a fost unul dintre cei mai talentați luptători de lupte libere, reprezentând România la două ediții ale Jocurilor Olimpice și obținând titlul de Vicecampion European. Succesele sale în arena sportivă l-au făcut un nume cunoscut și respectat în lumea sportului. Federația Română de Lupte a exprimat regretul profund pentru pierderea unui atlet de talia sa, subliniind contribuția lui la promovarea luptelor libere românești pe plan internațional.

Ce se va întâmpla cu onorurile militare pentru Costel Corduneanu

Decesul lui Corduneanu a generat discuții aprinse cu privire la posibilitatea ca acesta să fie înmormântat cu onoruri militare, având în vedere trecutul său sportiv și reprezentarea țării în uniformă. Generalul Cristian Barbu a evidențiat dualitatea vieții lui Corduneanu, care a avut o carieră distinsă ca sportiv, dar și o viață marcată de ilegalități în perioada post-sportivă.

Cu toate acestea, structurile Ministerului Afacerilor Interne și Ministerul Apărării Naționale au clarificat rapid situația, negând categoric posibilitatea ca Corduneanu să primească onoruri militare la înmormântare. Această decizie reflectă dorința autorităților de a distanța imaginea instituțiilor statului de persoane implicate în activități ilegale, chiar și dacă acestea au avut realizări notabile în trecut.

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, cu privire la o «înmormântare cu onoruri militare», Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași este abilitat să comunice următoarele: informațiile vehiculate nu sunt reale. După consultarea cu structurile MAI și MAPN, a reieșit faptul că nu s-a organizat un astfel de moment, pentru înmormântarea din județul Iași”, a transmis IPJ Iași.

Când va avea loc înmormântarea

După retragerea din activitatea sportivă, Corduneanu a avut o schimbare radicală de carieră, implicându-se în activități ilegale care l-au propulsat rapid în vârful lumii interlope din România. Această tranziție de la sport la interlopi a fost una controversată, marcând o ruptură dramatică de viața sa anterioară.

Trupul neînsuflețit al lui Corduneanu a fost transportat la Iași și expus la un restaurant la marginea orașului, unde se așteaptă ca liderii lumii interlope din România să vină să își ia rămas bun. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Eternitatea din Iași pe 19 aprilie 2024, unde se așteaptă prezența unui număr mare de persoane venite să își exprime ultimele omagii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: