Redactia.ro
Home » Știri » Lovitură pentru clienţii celor mai mari supermarketuri. Magazinele vor avea program redus sâmbăta, iar duminica se vor închide

Lovitură pentru clienţii celor mai mari supermarketuri. Magazinele vor avea program redus sâmbăta, iar duminica se vor închide

Se da ulei gratis

Se pregăteşte o mare lovitură pentru români? Vor fi închise supermarketurile în weekend, adică exact când clientul are mai mult timp la dispoziţie pentru cumpărături?

Există un proiect de lege care vine cu reguli noi. Supermarketurile și marile magazine care vând produse alimentare ar putea rămâne închise în zilele de duminică.

Sâmbătă – program scurt, duminică – închis

Marile magazine ar urma să-și închidă porțile în zilele de weekend și să fie mutate în afara orașelor, urmând astfel modelul unor state din Europa Occidentală.

Acest proiect legislativ, propus de reprezentanții PNL, vizează restricționarea accesului la marile magazine. Conform propunerii, supermarketurile ar trebui să își închidă activitatea în zilele de duminică și să fie relocate la o distanță de cel puțin cinci kilometri față de centrele urbane.

Ar fi o lovitură pentru clienţii români, mai ales că zilele de sâmbătă și duminică sunt de mers la cumpărături, mai ales pentru cei care lucrează în timpul săptămânii.

Vor urma concedieri în retail?

Cei mai mulți susțin însă că această mișcare ar putea duce la concedieri semnificative și la diminuarea veniturilor bugetare. Publicul ar putea fi refractar la o astfel de idee, mai ales că zilele de sâmbătă și duminică sunt de mers la cumpărături, mai ales pentru cei care lucrează în timpul săptămânii.

O altă prevedere importantă se referă la relocarea magazinelor mari. Propunerea legislativă sugerează ca marile magazine să fie mutate în afara orașelor, la o distanță minimă de cinci kilometri de perimetrul urban.

Vom adopta şi noi modelul european? În țări precum Elveția, Olanda, Spania și Austria, magazinele au programe de funcționare specifice pentru zilele de duminică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: