Redactia.ro
Home » Știri » Lovitură pentru turiști pe litoral: de ce nu au voie să intre în apă

Lovitură pentru turiști pe litoral: de ce nu au voie să intre în apă

Meteorologii ne anunță că vremea continuă să fie una călduroasă în toată țara, dar pe alocuri vor fi prezente manifestări de instabilitate atmosferică.

În unele regiuni, disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură umezeală (ITU) urmând să depășească ușor pragul critic de 80 de unități.

Salvamarii au arborat steagul roșu

În ultimele zile, aproape toate plajele de pe litoral au avut arborat steagul roșu, care interzice oamenilor să facă baie în mare. În această dimineață salvamarii au anunțat aceeași situație.

Chiar și așa, oamenii își încearcă norocul, însă asta doar îngreunează meseria salvamarilor de a se asigura că toți turiștii de pe plajă sunt în afara oricărui pericol.

Steagul roșu, care interzice scăldatul în apă, nu îi sperie deloc pe oamenii veniți să se distreze, ci mai degrabă doar îi enervează.

Vine un val de aer cald

Canicula a fost anunțată încă de joi, când meteorologii au anunțat că un val de aer cald va ajunge în România și va aduce temperaturi exterm de mari, care se anunțau de joi până duminică, inclusiv.

Această masă de aer tropical va persista o vreme destul de lungă, atât astăzi, cât și în weekend și foarte probabil și în prima jumătate a săptămânii care urmează, tot în partea de sud și de est a teritoriului vom avea caniculă, dar și în celelalte regiuni vorbim de vreme călduroasă”, spunea, joi, Alina Șerban, meteorolog ANM, la Antena.

Acest lucru înseamnă temperaturi maxime, în mare majoritate între 30-34 grade Celsius și, în consecință, disconfort termic destul de ridicat.

Temperaturile maxime vor fi de 30-32 grade Celsius, ceea ce înseamnă mult pentru zona litoralului și cu multe perioade însorite. Și apa mării s-a încălzit, vorbim de o valoare de 23-24 grade Celsius„, a mai spus ea.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: