Redactia.ro
Home » Știri » Lovitură uriașă pentru familia Denisei Răducu: „Am aflat și noi, cu stupoare…”

Lovitură uriașă pentru familia Denisei Răducu: „Am aflat și noi, cu stupoare…”

La patru ani de la moartea cântăreței Denisa Răducu, familia ei încă nu are liniște. De data aceasta este vorba de o lovitură cumplită pentru sora regretatei cântărețe. Adelina a aflat un lucru neașteptat în procesul pentru drepturile de autor ale regretatei maneliste. Veștile par a fi tot mai rele pentru familia ei.

Denisa Răducu s-a stins din viață din cauza unei cumplite boli. Ea a lăsat în urmă nenumărate melodii care, în ultimii ani, au adunat o avere. Ei bine, abia de aici apar problemele. Se pare că acești bani nu ar fi fost preluați de familia manelistei. Asta, pentru că ei nu au drepturi de autor, cu toate că le-au cerut.

Lovitură uriașă pentru familia Denisei Răducu: „Suntem șocați!”

În urma melodiilor Denisei Răducu, în ultimii zece ani ar fi fost încasați zeci sau poate chiar sute de mii de euro, scrie Fanatik.ro. În anul 2018 a început procesul de moștenire. Atunci, sora regretatei artiste și Florin Pește, unchiul acesteia, a izbucnit un adevărat scanda.

Adelina a acționat direct în distanță, unde au fost chemați și Liviu Dovleac, vărul manelistei, și fostul impresar al ei, dar și societățile: Roton Music, Viper Production, Amma Music&Sound, Kompact Sound, Zoom Media, Zoom Euro Divers, Made In Studio și Playone Media.

La acea vreme sora Denisei Răducu, Adelina, a cerut drepturile de autor pentru melodiile interpretate de regretata cântăreață. Adelina Răducu a solicitat judecătorilor următoarele:

  1. Să se dispună obligarea pârâților la remiterea în copie a contractelor și actelor adiționale încheiate cu defuncta Răducu Emilia Denisa
  2. Să se dispună obligarea pârâților la comunicarea unei situații cu toate albumele/melodiile înregistrate la casa de producție și eventualele drepturi de autor pe care le au asupra melodiilor
  3. Să se dispună obligarea pârâtelor societăți la respectarea drepturilor de autor al artistei Răducu Emilia Denisa
  4. Să se dispună obligarea pârâtelor la plata sumelor încasate cu titlu de drepturi de autor
  5. Să se dispună obligarea pârâtelor la plata cheltuielilor de judecată.

Cu toate astea, dosarul impus de Adelina s-a plimbat în multe instanțe. Ajuns însă la Tribunalul București, judecătorii au respins acțiunea. Mai mult, sora Denisei trebuie să achite peste 11.500 de lei, acestea fiind cheltuielile de judecată. Decizia nu este definitivă, însă.

Lovitură uriașă pentru familia Denisei Răducu: „Suntem șocați!”

În decizia Tribunalului București se arată următoarele: „Respinge excepțiile lipsei calității procesuale a pârâților ROTON SRL, PLAYONE MEDIA WEB SRL, MADE IN STUDIO SRL și DOVLEAC ILIE LIVIU ca fiind neîntemeiate. Ia act de renunțarea la judecată față de pârâta VIPER PRODUCTION SRL. Respinge cererea ca fiind neîntemeiată.

Obligă reclamanta să achite pârâtei ROTON SRL suma de 500 lei reprezentând cheltuieli de judecată – onorariu avocațial și pârâtei MADE IN STUDIO SRL suma de 11.257,64 lei reprezentând cheltuieli de judecată – onorariu avocațial. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti”., scrie sursa mai sus menționată.

Și soțul Adelinei Răducu, Florian, a avut o reacție. El este convins că vor câștiga toate drepturile ce li se cuvin. „Am aflat și noi, cu stupoare, de sentința din prima instanță. Ce pot să spun este că nu va rămâne așa, este o decizie cel puțin dubioasă, ca să nu folosesc cuvinte urâte. Și noi, și domnul avocat Ionașcu, nu înțelegem o asemenea decizie a judecătorilor.

Normal, după ce vom vedea motivarea, vom ataca cu apel, cred că este incredibil ca niște magistrați să dea o sentință în care artistul este văduvit de drepturile sale. Sunt convins că la apel vom câștiga ceea ce ni se cuvine. Ceea ce se cuvine, de fapt, Adelinei, că ea este moștenitoarea drepturilor Denisei​”, a declarat Florian.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: