Redactia.ro
Home » Sport » Luca, fiul lui Edi Iordănescu, atacat la școală de colegi. Familia selecționerului, grav afectată

Luca, fiul lui Edi Iordănescu, atacat la școală de colegi. Familia selecționerului, grav afectată

După eliminarea României de la Euro 2024 în urma înfrângerii în fața Olandei în optimile de finală, mandatul lui Edi Iordănescu ca selecționer al echipei naționale s-a încheiat. Deși a reușit să creeze o echipă respectată pe plan european, Edi a lăsat să se înțeleagă că ar prefera să se dedice familiei, care are nevoie de el mai mult decât prima reprezentativă.

Luca, fiul lui Edi Iordănescu, atacat la școală de colegi

Această decizie a fost influențată de experiențele personale dureroase ale fiului său. În vârstă de 14 ani, Luca a fost ținta atacurilor și comentariilor negative din partea colegilor și a publicului, în urma performanțelor echipei naționale conduse de tatăl său. Într-o declarație făcută la Digi Sport, Anghel Iordănescu, tatăl lui Edi și fost selecționer al naționalei, a evidențiat dificultățile prin care a trecut Luca.

„Deja îmi puneți niște întrebări extrem de delicate. Dacă totuși m-ați întrebat, este greu pentru un copil de 14 ani să meargă la școală și să audă comentariile pe care le-a auzit Luca (n.r. fiul lui Edi Iordănescu). Foarte multă lume care nu avea încredere nici în echipă, nici în selecționer, comentau și făceau afirmații care nu-și aveau acoperire. A trecut peste toate aceste lucruri. Suntem un popor care ne pricepem la fotbal și suntem foarte mulți selecționeri”, a declarat Anghel Iordănescu, relatează RTV. 

Presiunile și criticile publice

În ciuda reușitelor sale ca selecționer, inclusiv calificarea României la Euro 2024, Edi Iordănescu se confruntă cu presiuni imense. Anghel Iordănescu a subliniat că realizările fiului său ar putea influența decizia acestuia de a rămâne la conducerea echipei naționale.

„Există o bază de plecare, un nucleu la echipa națională. Că va fi Edi, că va fi alt antrenor, e clar că are de unde să înceapă și are ce să construiască. Edi a livrat ceea ce a promis. A promis că ne califică la Euro 2024. Ne-a cerut să avem încredere în el și în jucători. După două jocuri de pregătire, ne-a spus că vom merge în Germania și ne vom califica. S-a ținut de promisiune. Ce va fi de acum înainte, rămâne de văzut. Federația și selecționerul vor decide viitorul echipei naționale”, a mai declarat Anghel Iordănescu.

Deciziile și performanțele lui Edi Iordănescu ca selecționer au avut un impact profund asupra familiei sale. Criticile publice și presiunea constantă au creat o atmosferă dificilă pentru toți membrii familiei.

În ciuda tuturor dificultăților, Edi a reușit să își mențină echilibrul și să se concentreze pe obiectivele sale profesionale. Cu toate acestea, dorința de a proteja pe cei dragi și de a oferi un mediu stabil și sigur pentru fiul său rămâne o prioritate pentru el.

Anghel Iordănescu: „Am vreo șase reproșuri pe care i le-aș face lui Edi”

Anghel Iordănescu, deși mândru de realizările fiului său, nu a ezitat să îi facă și câteva reproșuri.

„Am vreo șase reproșuri pe care i le-aș face lui Edi. Un lucru i l-am reproșat înaintea turneului și nu a ținut cont de el. Un antrenor de națională, la nivelul echipei României, nu are voie niciodată să stea pe bancă. Trebuie să stea lipit de tușă. Trebuie să își sprijine, să își sfătuiască jucătorii. L-am văzut în mai multe situații că s-a așezat pe bancă, să își mai tragă sufletul, să bea o gură de apă. Nici asta nu are voie să facă”, a încheiat Anghel Iordănescu.

Edi Iordănescu va continua proiectul început la națională

După această perioadă de incertitudine și speculații intense, Edi Iordănescu a luat decizia de a rămâne în funcția de selecționer al echipei naționale a României, alegând să continue proiectul început cu multă pasiune și dedicare.

În urma eliminării României de la Euro 2024, Edi Iordănescu părea inițial tentat să părăsească poziția de selecționer. Presiunile și criticile intense, venite atât din partea publicului cât și din cadrul personal, păreau să încline balanța spre renunțare. Cu toate acestea, discuțiile aprofundate cu familia sa l-au determinat să își reconsidere poziția.

Daniel Stanciu a declarat pentru sursa menționată anterior:

„Edi s-a gândit mult și a discutat foarte mult cu familia. El a spus că, dacă își va convinge familia, va continua să fie selecționerul României”, a explicat Daniel Stanciu, la Digisport.

Această decizie nu a fost deloc simplă, având în vedere presiunile constante din partea familiei, care i-au cerut în mod repetat să renunțe la post pentru a se proteja de stresul și criticile intense.

De-a lungul ultimilor doi ani, familia Iordănescu a fost un sprijin constant, dar și o sursă de îngrijorare pentru Edi. Dorința de a proteja pe cei dragi și de a menține un echilibru între viața profesională și cea personală a fost mereu o prioritate.

„Familia i-a cerut lui Edi să renunțe la postul de selecționer încă de acum doi ani, dar el a reușit să îi convingă atunci că trebuie să rămână, având încredere că poate duce România la EURO 2024”, a adăugat Stanciu.

În ciuda presiunilor, Edi Iordănescu a demonstrat o reziliență remarcabilă. Performanțele obținute și calificarea la Euro 2024 au fost realizări notabile care au consolidat încrederea în capacitățile sale de antrenor. Cu toate acestea, eliminarea dureroasă din optimile de finală a adus în prim-plan întrebările legate de viitorul său.

Ce ofertă a refuzat Edi Iordănescu înainte de Euro 2024

Înainte de Euro 2024, Edi Iordănescu a primit o ofertă tentantă din partea unei echipe din Arabia Saudită, care presupunea o creștere semnificativă a salariului său. Cu toate acestea, selecționerul a decis să rămână fidel proiectului său cu echipa națională a României.

„Nu este vorba despre bani în cazul lui Edi. El a respins o ofertă din Arabia Saudită înainte de EURO, ceea ce ar fi presupus o creștere semnificativă a salariului său”, a mai subliniat Stanciu.

În discuțiile cu Federația Română de Fotbal (FRF), Edi Iordănescu a pus accent pe condițiile staff-ului său tehnic și pe suportul necesar pentru a continua proiectul său, nu pe aspectele financiare ale contractului. Aceasta arată angajamentul său profund față de echipa națională și dorința de a construi un viitor solid pentru fotbalul românesc.

Astfel, decizia de a continua la cârma naționalei reflectă o strategie pe termen lung și un angajament ferm față de dezvoltarea echipei. Edi Iordănescu a demonstrat că, deși presiunile și criticile sunt inevitabile, pasiunea și devotamentul față de echipă și față de țară sunt mai puternice.

Sursa foto: RTV

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: