Redactia.ro
Home » Știri » Lucian Bode, după votul împotriva aderării României la Schengen: „Rusia e pe cale să se bucure de o nedreptate făcută țării noastre”

Lucian Bode, după votul împotriva aderării României la Schengen: „Rusia e pe cale să se bucure de o nedreptate făcută țării noastre”

Lucian Bode, după votul împotriva aderării României la Schengen: „Rusia e pe cale să se bucure de o nedreptate făcută țării noastre"

Lucian Bode a reacționat după votul împotriva aderării României la Schengen. Iată detaliile!

Lucian Bode, după votul împotriva aderării României la Schengen

Ministrul Apărării Interne, Lucian Bode susține după votul Austriei și a Olandei  împotriva aderării României la Schengen că Rusia se va bucura de nereușita țării noastre:

„Am fost din nou martorii modului în care principiile care stau la baza Uniunii Europene au fost umbrite de interese politice interne ale unui stat membru și mă refer la Austria. Este singura țară care s-a opus aderării României la spațiul Schengen.

Este o decizie profund injustă în primul rând pentru România și cetățenii români care au dovedit în toți acești ani un atașament profund pentru Uniune (n.r. Europeană). Este o decizie care desconsideră cu bună știință faptul că prevederile actului de aderare au fost îndeplinite.

Este o decizie care afectează credibilitatea noastră, a tuturor. Este total inacceptabil să schimbi reguli la finalul procesului. Problemele interne cu care se confruntă Austria nu pot fi imputate României. România nu poate fi sancționată nejustificat pentru situația internă din Austria. Simțim că Rusia e pe cale să se bucure de o nedreptate făcută țării noastre.

Cuvinte precum unitate, încredere, parteneriat, solidaritate, sunt des folosite atunci când încercăm să definim principiile de funcționare ale spațiului Schengen. Astăzi aceste principii au fost călcate în picioare.
Aderarea la spațiul Schengen rămâne obiectivul de țară al României”, a declarat Lucian Bode.

Klaus Iohannis: „România nu se oprește aici. Aderarea la Schengen este obiectivul nostru strategic și nu ne vom opri până nu îl vom atinge”

Klaus Iohannis a reacționat în mediul online, în urmă cu puțin timp, pentru a le oferi românilor perspectiva de viitor a României. Acesta a explicat că Aderarea la Schengen este obiectivul național strategic și nu se va opri până când România nu îl va atinge:
„Lipsa consensului de astăzi în ceea ce privește aderarea României la Schengen, pe fondul opoziției Austriei, este profund nedreaptă pentru țara noastră și cetățenii români.
România merita să primească un vot favorabil. O confirmă datele solide, rezultatele misiunilor recente de evaluare ale statelor membre și instituțiilor europene.
Un singur stat membru a ales să ignore aceste realități și să blocheze unanimitatea europeană, în mod inexplicabil și dificil de înțeles pentru întreaga Uniune Europeană. Atitudinea regretabilă și nejustificată a Austriei din cadrul reuniunii de astăzi riscă să afecteze unitatea și coeziunea europene, de care avem atât de multă nevoie mai ales în actualul context geopolitic.
România va continua să acționeze cu responsabilitate, hotărâre și bună credință în direcția consolidării securității interne a Uniunii Europene, așa cum a făcut-o și până acum.
Mulțumesc tuturor statelor membre și Comisiei Europene care, recunoscând meritele României în securizarea frontierei externe a UE și în consolidarea proiectului european, au susținut aderarea țării noastre. Sprijinul și solidaritatea exprimate azi au fost impresionante, reconfirmând aprecierea de care se bucură România în plan european.
Dragi români, România nu se oprește aici!
Aderarea la Schengen este obiectivul nostru strategic și nu ne vom opri până nu îl vom atinge”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: