Redactia.ro
Home » Știri » Ludovic Orban a făcut anunțul. Ce se va întâmpla cu pensiile în 2020

Ludovic Orban a făcut anunțul. Ce se va întâmpla cu pensiile în 2020

Ludovic Orban a făcut anunțul. Ce se va întâmpla cu pensiile în 2020

Ludovic Orban a făcut anunțul! Premierul Ludovic OrBAN, a declarat că pensiile vor crește din 2020, dar această decizie va fi analizată și se va îndrepta ce este de îndreptat în Legea pensiilor.

Ludovic Orban a făcut anunțul. Ce se va întâmpla cu pensiile în 2020

Românii s-au speriat în ultimele zile, după ce s-a zvonit în spațiul public faptul că majorarea pensiilor de anul viitor va fi o adevărată criză. Însă, premierul României a dorit să-i liniștească, și a declarat că pensiile vor crește în 2020.

Se pare însă, că această problemă va fi analizată și se va îndrepta ce este de îndreptat în legea pensiilor.

„Am văzut că toată lumea spune că, dacă se aplică Legea pensiilor, o să fie apocalipsa bugetară. Eu vă spun că nu va fi nicio apocalipsă bugetară. Legea pensiilor este în vigoare. Ca să poţi să schimbi Legea pensiilor, ai nevoie de o majoritate parlamentară. Eu vă spun din capul locului, eu nu vreau să dau o ordonanţă de urgenţă în astfel de domenii extrem de vitale şi de sensibile.

Sigur că vom face o evaluare extrem de serioasă cu ce măsuri trebuie să luăm şi mai ales care este capacitatea reală de a putea susţine plata pensiilor”, a afirmat şeful guvernului.

Pensiile vor crește în 2020

Ludovic Orban a declarat că va respecta creșterea pensiilor cu 40% prognozată pentru anul 2020. De asemenea, premierul a precizat că rxistă o lege în vigoare, adoptată de Parlament și promulgată de președintele Klaus Iohannis, pe care Guvernul intenționează să o respecte.

Avem un program de guvernare pe care l-am prezentat. În acel program de guvernare este foarte clar că pregătim o echipă mai largă de lucru, care să îndrepte ce e de îndreptat în sistemul de pensii, pregătim studii de impact, analize foarte serioase, dar în baza prognozelor pe termen lung a acestor studii de impact vom veni cu o modificare, dar nu în această perioadă. Este puţin probabil ca în an electoral un Parlament să modifice legea”, a apreciat Orban.

Citeste si:Curs valutar BNR 2 decembrie 2019. Câți lei costă astăzi moneda europeană

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: