Redactia.ro
Home » Știri » Ludovic Orban, măsuri pentru închiderea școlilor. Ce se întâmplă cu unitățile afterschool și creșele

Ludovic Orban, măsuri pentru închiderea școlilor. Ce se întâmplă cu unitățile afterschool și creșele

Ludovic Orban a vorbit astăzi, 19 octombrie, despre noile măsuri care vor fi luate în ceea ce privește închiderea școlilor. 

 

Ce măsuri vor fi luate pentru creșe și afterschool

 

Premierul Ludovic Orban a vorbit luni, 19 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, despre măsurile care vor fi luate în ceea ce privește școlile, creșele și unitățile afterschool.

Creșele și untățile afterschool pot funcționa în continuare chiar dacă indicele de infectare trece de 3 la mie, a anunțat premierul.

Ludovic Orban a precizat că aceste activități nu intră, astfel, ”sub restricție”. „Nu fac parte din activitățile care intră în restrictrictii cele din creșe și afterschool-uri. Nu fac obiectul reglementării. Sigur că odată cu organizarea cursurilor online, afterschool-ul normal nu prea mai poate să funcționeze pentru că, dacă elevii dacă nu se duc la școală și participă online la procesul educațional, și afterschool-ul nu va mai putea funcționa. Dar aftershool-ul și creșele nu sunt în cadrul reglementărilor. În cazul în care optează să funcționeze, pot funcționa. Nu fac parte din activitățile care intră sub restricție atunci când este depășit indicele de 3 la mie”, a spus Orban.

Unitățile de învățământ din București urmează să intre în scenariul roșu, odată ce pragul de 3 cazuri de COVID la mia de locuitori a fost depășit.

Decizia cu privire la închiderea școlilor va fi luată însă de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, programat pentru ora 15:00.

 

Principalele măsuri adoptate

 

„Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va constata depășirea pragului de 3 la mie și va lua măsuri. În primul rând, obligativitatea portului măştii în toate spaţiile deschise, alături de spaţiile închise – să nu se înţeleagă că e permisă purtarea măştii în spaţiile închise, nu. Deci, obligativitatea portului măştii în toate spaţiile deschise. Doi: suspendarea cursurilor şcolare şi organizarea cursurilor, orelor în sistem online în toate şcolile. Trei: suspendarea activităţilor în teatre, cinematografe, restaurante, cafenele, în spaţii închise. Acestea sunt principalele măsuri care sunt adoptate”, a mai declarat Orban ieri.

În ceea ce priveşte trecerea şcolilor în scenariul online, el a declarat că este în curs de adoptare o ordonanţă în sprijinul părinţilor.

Ludovic Orban propune găsirea une soluții pentru angajarea medicilor rezidenți

 

Premierul Ludovic Orban a propus găsirea unei soluții pentru angajarea tuturor medicilor care promovează examenul de rezidențiat în acest an. Propunerea vine ca urmare a numărului mic de medici în lupta anti-COVID, potrivit Agerpres.

,,Acum e un moment important pe care n-avem cum să-l pierdem. E examenul celor care termină rezidenţiatul şi acolo intenţionăm să găsim o soluţie să-i angajăm pe toţi cei care au terminat rezidenţiatul şi au luat examenul, să intre în acest dispozitiv de luptă, pentru că asta ne-ar furniza cadre medicale suplimentare de care avem nevoie ca de aer”, a declarat ieri premierul.

Mai mult, problema echipamentelor medicale este bine gestionată, susține premierul.  ,,Noi n-avem probleme de paturi, de tot ce înseamnă dispozitive – injectomate, ventilatoare. Cu siguranţă aceste echipamente există, există peste capacitate. Limita mai degrabă provine din capacitatea de a mobiliza suficient personal pentru a menţine funcţionalitatea. Noi avem şi acum secţii ATI care nu lucrează la capacitatea maximă – sunt inclusiv în spitale COVID cu experienţă, pentru că nu au suficient personal să deservească paturile suplimentar„, a declarat Ludovic Orban, la B1 TV.

Mai mult, Ludovic Orban a precizat că în ultima perioadă s-a apelat la foarte multe detaşări pentru a putea acoperi necesarul din unele spitale, în ceea ce privește cadrele medicale.

În ceea ce priveşte numărul de paturi pentru pacienţii COVID-19, direcţiile de sănătate publică au cerut spitalelor non-COVID crearea unor saloane şi circuite separate unde să poată fi trataţi cei infectaţi cu noul coronavirus.

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: