Redactia.ro
Home » Homepage » Lumea teatrului din România este din nou în doliu. Un cunoscut actor a încetat din viață la vârsta de 84 de ani

Lumea teatrului din România este din nou în doliu. Un cunoscut actor a încetat din viață la vârsta de 84 de ani

Lumea teatrului din România este din nou în doliu, după ce un cunoscut actor din Brăila a încetat din viață la vârsta de 84 de ani. Este vorba de Marius Exarhu, recunoscut pentru măiestria cu care a adus la viață păpușile în cadrul spectacolelor de la Teatrul de Păpuși din orașul său.

Marius Exarhu s-a născut în data de 18 martie 1937 și s-a remarcat pentru măiestria sa în calitate de actor și maestru păpușar. Cea mai mare parte a carierei sale și-a desfășurat-o la Brăila, în cadrul Teatrului de Păpuși „Cărăbuș”. Este tatăl cunoscutului Răzvan Exarhu, vocea din fiecare dimineață de la Rock FM care ne face zilele mai bune.

Anunțul decesului său a fost făcut public de reprezentații Teatrului „Cărăbuș” prin intermediul rețelelor de socializare. Mesajul plin de durere i-a adus un omagiu maestrului Exarhu, care chiar și la această vârstă respectabilă continua să urce pe scenă și să împartă bucurie în jurul său.

Avea 84 de ani, iar ropotele de aplauze l-au însoțit la tot pasul în toții anii în care a adus la viață cu multă pricepere zeci de personaje incredibile.

„Ne-a părăsit actorul Marius Exarhu! Marius Exarhu (18 Martie 1937 – 14 Noiembrie 2021) a fost actor, între 1955 – 1997 la Teatrul de Păpuși „Cărăbuș” din Brăila. Tot aici, a deținut poziția de director, între 1969 – 1971 și 1990 – 1993.

La Teatrul Maria Filotti a putut fi aplaudat în ultima perioadă, în spectacolele «Casa», regia Sânziana Stoican și în «La grande magia» , regia Radu Nichifor. Dumnezeu să-l ierte!”, au scris reprezentanții teatrului pe Facebook.

Nicu Alifantis i-a fost apropiat maestrului Marius Exarhu

Printre cei care l-au iubit și i-au purtat o stimă deosebită se numără și Nicu Alifantis, care i-a fost și prieten bun. În urmă cu ceva timp artistul a mărturisit că nu a reușit să-i mai facă o vizită de foarte mult timp și acest lucru îi provoacă multă durere. Cuvintele de laudă pe care i le-a adus maestrului păpușar nu au lipsit nici ele, menite să suprindă energia lui Marius Exarhu și dedicarea de care a dat dovadă în meseria sa.

„Acum mi s-a făcut dor de un alt om de la „Cărăbuș” la care țin tare mult. Sigur, de astă dată e un altfel de dor, pentru că el, omul la care mă refer e la Brăila și aș putea oricând să dau o fugă să-l văd, dar viața asta a devenit o asemenea alergătură permanentă, obositoare, sâcâitoare, scârboasă de-a dreptu’, încât stai uneori și te-ntrebi ca prostu’, „bă, da eu de cine fug?”… În fine, nu l-am văzut demult pe Marius Exarhu, căci despre el e vorba. Tot actor, tot păpușar, tot talentat, plin de viață, pus mereu pe șotii, cu foarte mult umor și cu un glas superb. Mă declar fan, să fie clar! Numai un astfel de tată putea să facă un Răzvan Exarhu, zău!”, scria artistul, conform spectacola.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: