Redactia.ro
Home » Știri » Luna septembrie vine cu vești bune pentru toți românii

Luna septembrie vine cu vești bune pentru toți românii

Luna septembrie vine cu vești bune pentru toți românii

Luna septembrie vine cu vești bune pentru toți românii. Potrivit Ministrului Muncii, românii vor avea parte de o surpriză uriașă de la 1 septembrie.

Luna septembrie vine cu vești bune pentru toți românii

Luna septembrie va veni cu vești bune pentru români. Pensiile vor fi majorate de la 1 septembrie.  Potrivit Ministrul Muncii,  Marius Budăi, punctul de pensie va fi majorat la 1.265 lei.

Aşa cum am promis punctul de pensie se măreşte de la 1 septembrie la 1.265 de lei, ceea ce va aduce o creştere a tuturor celor aproape cinci milioane de pensii din România”, a declarat ministrul Muncii.

Acesta a precizat că pensiile speciale nu vor fi majorate, ci doar cele bazate pe contribuitivitate.  De asemenea, el a precizat că mai sunt de implementat și alte sporuri.

Noi mai avem în lege de implementat acel 25% pentru pensia de urmaş, acel 10% pentru documente care nu au fost luate în calcul.  Mai avem de introdus şi pensiile de agricultori a căror migrare va fi un pic mai dificilă”, a explicat oficialul MMJS.

Aproximativ cinci milioane de pensii vor intra la recalculare

Conform ministrului, se pare că există deja o întârziere de șase luni, de la aprobarea legii în Parlament și până la promulgare.  Aproxiamtiv cinci milioane de oameni vor primi o pensie majoprată de la 1 septembrie.

„La această dată sunt 4,971 milioane de pensionari, iar până în 2021 poate fi o evoluţie. Nu este simplu şi nu este la îndemâna oricui”, a adăugat Budăi.  A fost făcută o simulare pe o pensie de 803 lei, care va crește din septembrie odată cu majorarea punctului de pensie cu 15% la 924 lei.

Potrivit statisticilor furnizate de Casa Națională de Pensii Publice  , la finalul lunii iunie, 4.67 milioane de pensionari luau, în medie, 1.188 lei. Aceștia luau cu un 1 leu în plus față de luna mai.

Citește și:Pensiile speciale ar putea fi reglementate

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: