Redactia.ro
Home » Știri » MAE, avertisment pentru români: ”Nivelul de atac terorist în Marea Britanie este sever”

MAE, avertisment pentru români: ”Nivelul de atac terorist în Marea Britanie este sever”

MAE, avertizare de ultimă oră! Toți românii care merg în Italia trebuie să știe asta

MAE îi avertizează pe românii care vor să călătorească în Marea Britanie că Regatului Unit au modificat nivelul de alertă teroristă de la ”substanțial” la ”sever”, în urma atacurilor islamiste din Franța și Austria.

MAE, avertisment pentru români

Ministerul Afacerilor Externe îi atenționează pe românii care vor să meargă în Marea Britanie. MAE avertizează că autoritățile de aici au ridicat nivelul de atac terorist la ”grav”, de la cel ”substanțial”. Totul se întâmplă după atacurile din Franța și Austria.

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord că, în conformitate cu datele publicate de autoritățile guvernamentale, a fost ridicat nivelul de amenințare privind posibilitatea unui atentat terorist la  nivelul 4 (sever – posibilitate foarte ridicată). Ținându-se cont de incidentele teroriste petrecute în ultimele săptămâni atât în Republica Franceză, cât și Republica Austria, autoritățile britanice apreciază că există riscul producerii de noi atentate teroriste”, anunță MAE într-un comunicat de presă.

Nivel sever de atac terorist în Marea Britanie

Autoritățile din Marea Britanie au modificat, marți, nivelul de alertă teroristă de la ”substanțial” la ”sever”, în urma atacurilor islamiste din Franța și Austria. Anunțul a fost făcut, marţi, de  ministrul de interne britanic, Priti Patel informează Reuters şi AFP.

„Centrul comun de analiză privind terorismul a schimbat nivelul de alertă privind ameninţarea teroristă de la substanţial la grav”, a scrie Patel pe Twitter.

Aceasta este o măsură de precauţie şi nu se bazează pe nicio ameninţare specifică. Publicul ar trebui să rămână vigilent şi să raporteze poliţiei orice activitate suspectă”, a adăugat Priti Patel.

Începând din noiembrie 2019, nivelul de alertă din Regatul Unit era „substanţial”

Nivelul „grav”, al patrulea pe o scară de la 1 la 5, înseamnă că un atac terorist este considerat drept „foarte probabil”, potrivit MI5, Serviciul de informaţii interne britanic, care a anunţat schimbarea pe site-ul său. Primul nivel, „redus”, înseamnă că un atac terorist este extrem de improbabil, „moderat” că un atac este posibil, dar improbabil, iar „substanţial” se traduce printr-un atac probabil. Nivelul maxim de alertă, „critic”, înseamnă că un atac este extrem de probabil în viitorul apropiat.

Atac terorist în Austria

Cel puțin patru oameni au murit în atacul terorist comis luni seară, la Viena, de mai mulți indivizi înarmați. Patru au fost arestați, iar unul ar fi încă în libertate și este căutat de polițiști. Un alt atacator a fost ucis, despre care autoritățile austriece au spus că un simpatizant al Statului Islamic.

După ce au analizat imaginile video, anchetatorii spun că a fost un singur terorist implicat în atac, tânărul de 20 de ani ucis de polițiști. Ministrul de Interne a precizat însă că „nu putem concluziona că a fost doar o persoană”. Ministrul de Interne austriac a precizat pentru agenția APA că atacatorul de la Viena este un tânăr în vârstă de 20 de ani care avea la activ o condamnare pentru implicare într-o organizaţie teroristă.

Atac terorist în Franța

Intervenția polițiștilor municipali, primii care au ajuns la catedrala Notre Dame din Nisa după ce un bărbat a ucis trei persoane, a fost surprinsă de o cameră de supraveghere. Atacatorul ar fi un tunisian de 21 de ani sosit chiar luna aceasta în Franța din Italia, unde se pare că a ajuns ilegal, în luna septembrie.

Identitatea atacatorului nu a fost confirmată oficial, însă, potrivit unor surse citate de AFP, se numeşte Brahim Aouissaoui.

Bărbatul înarmat cu un cuțit a atăcat mai mulți oameni în catedral din centrul orașului. Cel puțin una dintre victime a fost decapitată. După atac, suspectul ar fi încercat să se ascundă în toaleta bisericii. Poliția l-a depistat și a deschis focul. Martorii au povestit că inclusiv în timp ce i se acordau primele îngrijiri medicale bărbatul n-ar fi încetat să spună „Allah Akbar”. Ulterior a fost transportat la spital.

Încă două atacuri au fost înregistrate ulterior, unul în Avignon, și unul la Consulatul francez din Arabia Saudită.

Un alt incident a avut loc la Lyon, unde un afgan îmbrăcat în ţinută tradiţională, înarmat cu un cuţit şi considerat ameninţător, a fost reţinut joi după-masă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: