Redactia.ro
Home » Știri » Atac terorist la Viena. O persoană a murit, iar 15 au fost rănite. Mesajul președintelui Iohannis

Atac terorist la Viena. O persoană a murit, iar 15 au fost rănite. Mesajul președintelui Iohannis

Atac terorist la Viena

Luni seara a avut loc un atac în Viena, după ce mai mulți atacatori au tras mai multe focuri de armă asupra oamenilor din centrul Capitalei Austriei. În urma evenimentului, cel puțin o persoană a murit, iar alte 15 sunt rănite. Un singur atacator a fost ucis de polițiști, aceștia intervenind de urgență.

Atac terorist la Viena. O persoană a murit, iar 15 au fost rănite. Mesajul președintelui Iohannis

Eveniment tragic la Viena. Luni seara s-a produs un atac terorist în Viena, după ce mai mulți atacatori au tras focuri de armă asupra oamenilor care se aflau în centrul capitalei Austriei. Atacul a avut loc în ultima seară dinaintea carantinei care urma să intre în vigoare la miezul nopții. La acel moment, mai multe persoane se aflau la terase, în centrul Vienei.

În urma atacatului, cel puțin o persoană a murit, iar alte 15 au fost rănite. „Avem de-a face cu un presupus atac terorist. Unul dintre teroriști ar putea fi eliminat. Mesajul se aplică în continuare: vă rugăm să rămâneți înăuntru. Suntem încă în lupta împotriva teroriștilor. Presupunem că sunt mai mulți autori puternic înarmați. Vă rog să rămâneți vigilenți. Dacă aveți informații, vă rugăm să nu le publicați, dar puneți-le la dispoziția poliției la http://upload.bmi.gv.at”, a scris pe Twitter ministrul de Intrne, Karl Nehammer.

Potrivit cancelarului Kurz, atacul ar fi fost pregătit destul de bine, atacatorii fiind foarte bine înarmați. Michael Ludwig, primarul Vienei a declarat că este posibil ca atactorul ucis de poliție să fi purtat o centură cu explozibili. Mai mult, Cehia a anunțat controale la frontiera cu Austria.

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Austria

În urma atacului de la Viena, soldat cu cel puțin un mort și 15 răniți, președintele României a condamnat atacul terorist. „Vești îngrozitoare de la Viena în această seară. Condamn cu fermitate aceste acte de teroare atroce. Condoleanțele mele familiilor și celor apropiați ai victimelor. România este solidară cu Austria”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

În urma atacului, președintele austriac Alexander Van der Bellen, s-a declarat extrem de îngrijorat de atacul produs luni seara. „Gândurile noastre se îndreaptă către victime, răniți și familiile lor. Ne vom apăra libertatea și democrația împreună și hotărâți, prin toate mijloacele„, a scris el pe Twitter.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: