Redactia.ro
Home » Știri » Mai multe magazine au limitat cumpărarea unor alimente de bază! Motivul pentru care s-a luat această decizie

Mai multe magazine au limitat cumpărarea unor alimente de bază! Motivul pentru care s-a luat această decizie

Mai multe magazine au limitat cumpărarea unor alimente de bază! Motivul pentru care s-a luat această decizie

Mai multe magazine au limitat cumpărarea unor alimente de bază! Decizia a fost luată pentru ca oamenii să nu-și facă stocuri exagerate.

Mai multe magazine au limitat cumpărarea unor alimente de bază! Motivul pentru care s-a luat această decizie

Mai multe magazine din Timiș au limitat cumpărarea unor alimente de bază pentru ca oamenii să nu-și facă stocuri exagerate, de teama unei crize alimentare.

Pe ușa de intrare a unui supermarket din Deta a fost postat un afiș prin care clienții sunt înștiințați de raționalizare la alimentele de bază, că uleiul şi zaharul se vand doar in limita a 6 litri, respectiv 5 kilograme, de persoana, scrie www.opiniatimisoarei.ro.

„Din dorinta de a asigura produse de baza tuturor clientilor nostri, limitam achizitia acestui produs la 6 l pe fiecare bon fiscal”, este anunţul postat de conducerea unui magazin alături de o fotografie cu o sticlă de ulei.

De asemenea, este impusă o limită de cantitate şi la zahăr. Într-un anunţ postat în magazin se atrage atentia ca se pot cumpara pe un bon doar 5 kilograme de zahăr.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a propus să se prelungească starea de alertă, din 10 octombrie, pentru 30 de zile, iar Guvernul, reunit în şedinţa, a adoptat Hotărârea pentru prelungirea stării de alertă care expiră în câteva zile. În aceste condiţii, Guvernul Cîţu se reuneşte pentru a prelungi din nou starea de alertă, pe baza documentelor CNSU. Fiind un Cabinet cu atribuţii restrânse, nu s epot adopta noi restrciţii, ci doar prelungirea situaţiei de fapt existente prin actele normative precedente.

Ce restricții vom avea de Crăciun și de Revelion

Valul patru al pandemiei este din ce în ce mai aprig, astfel, ca autoritățile să vină cu noi măsuri anti-Covid în luna Decembrie, mai exact, de Crăciun și de Revelion. Cseke Attila a spus că nu există o prognoză pentru ultima lună din an și indiferent de care ar fi restricțiile, este responsabilitatea fiecăruia dintre noi cum ne manifestăm față de respectare acestora, încât să evităm alte noi infectări.

”Cum vom avea sărbători sfinte depinde în primul rând de noi, de noi toţi, de fiecare individ. Aici nu există atitudinea în care unii spun eu sunt doar unul singur. Nu, din fiecare om suntem cei 20 de milioane sau 18 milioane, responsabilitatea fiecărui individ poate să îmbunătăţească această perspectivă sau să agraveze printr-o atitudine care duce la creşterea infectării”, a declarat Cseke Attila la Antena 3.

Cseke Attila a mai tras un semnal de alarmă conform căruia următoarele două luni nu vor fi unele ușoare, referitor la evoluția pandemiei.

”Infecţia asta nu circulă în societate, circulă în persoane, e între persoane. Deci fiecare dintre noi trebuie să avem grijă. Sigur mai sunt două luni, dar nu vor fi zile uşoare, nici săptămâna aceasta, nici săptămânile următoare. Categoric, toţi ne dorim să avem sărbători liniştite şi în familie. Nu avem o prognoză până în decembrie. Oricum prognozele trebuie privite cu un anumit echilibru”, a mai spus ministrul interimar al Sănătății.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: