Redactia.ro
Home » Știri » Mai multe zile libere în 2023. Cine beneficiază de ele

Mai multe zile libere în 2023. Cine beneficiază de ele

Mai multe zile libere în 2023. Cine poate beneficia de ele

Românii au dreptul la mai multe zile libere în anul 2023, conform Codului muncii, ce a fost modificat printr-o lege intrată în vigoare la finalul lunii octombrie 2022, care aduce mai multe beneficii noi pentru salariați. Angajații le pot cere în anumite condiții. Iată cine beneficiază de ele.

Mai multe zile libere în 2023. Schimbările anunțate de noul cod al muncii și cine poate beneficia de ele

Românii pot solicita mai multe zile libere în 2023. De exemplu, angajații au dreptul la zece zile plătite de absențe pentru urgențele familiale, pe care le vor recupera ulterior, de comun acord cu angajatorul, fără să le fie afectat numărul total de zile de concediu de odihnă, potrivit impact.ro.

Pe lângă asta, salariații vor avea dreptul să ceară până la cinci zile lucrătoare libere pe an ca să îngrijească o persoană apropiată care suferă de o boală gravă. Este vorba despre un concediu de îngrijitor. Foarte important de precizat faptul că acest tip de concediu, cel de îngrijitor, nu se include în durata concediului de odihnă anual și constituie vechime în munca și în specialitate. Astfel, la stabilirea duratei concediului de odihnă anual, perioadele de concediu de îngrijitor se consideră perioade de activitate prestată.

Astfel, concediul de îngrijitor este concediul acordat salariaților în vederea oferirii de îngrijire/sprijin personal unei rude/persoane care locuiește în aceeași gospodărie cu salariatul și care are nevoie de îngrijire/sprijin ca urmare a unei probleme medicale grave.

Problemele medicale grave, dar şi condiţiile pentru acordarea concediului de îngrijitor, sunt stabilite prin ordin comun al Ministrului muncii şi solidarităţii sociale şi al Ministrului Sănătăţii.

Astfel, îngrijitor reprezintă salariatul care oferă îngrijire/sprijin personal unei rude/persoane care locuieste în aceeași gospodărie cu salariatul și care are nevoie de îngrijire/sprijin ca urmare a unei probleme medicale grave. Prin rudă se înțelege fiica, fiul, mama, tatăl sau soțul sau soția salariatului.

Potrivit Legii 283/2022, angajatorul are obligația acordării concediului de îngrijitor salariatului în vederea oferirii de către acesta de ingrijire/sprijin personal unei rude/persoane care locuiește in aceeasi gospodarie cu salariatul si care are nevoie de ingrijire/sprijin ca urmare a unei probleme medicale grave, cu o durată de cinci zile lucrătoare într-un an calendaristic, la solicitarea scrisa a salariatului. Totodată, se poate stabili o durată mai mare de timp decât cea prevăzută anterior, conform dispozitiilor legale, prin legi speciale sau prin contractul colectiv de muncă aplicabil.

Mai multe zile libere în 2023. Cine poate beneficia de ele
Foto: Dreamstime
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: