Redactia.ro
Home » Știri » Mai mulți marinari români aflați pe o navă sub pavilion olandez au fost răpiți de pirați în vestul Africii. M.A.E a convocat Celula de criză

Mai mulți marinari români aflați pe o navă sub pavilion olandez au fost răpiți de pirați în vestul Africii. M.A.E a convocat Celula de criză

Mai mulți marinari români aflați pe o navă sub pavilion olandez au fost răpiți de pirați în vestul Africii

Mai mulți marinari români aflați pe o navă sub pavilion olandez au fost răpiți de pirați în vestul Africii. Mai mulți marinari români au fost capturați de pirați în largul Cotonou, Benin. Conform Serviciului de stat pentru transport maritim și fluvian din Ucraina, marinii se aflau pe un tanc de produse chimice construit în 2016.

Mai mulți marinari români aflați pe o navă sub pavilion olandez au fost răpiți de pirați în vestul Africii. M.A.E a convocat Celula de criză

15 marinari români aflați pe o navă sub pavilion olandez au fost răpiți de pirați în vestul Africii. În cursul zilei de joi, un tac de produse chimice construit în urmă cu 5 ani a fost capturat de pirați în Africa. Conform Dryad Global, cisterna Davide B are 19.800 dwt, fiind operată de compania olandeză De Poli Shipmanagement. La bordul navei se aflau 21 de persoane, format din români, ucraineni și filipinezi. Compania De Poli a anunțat că 15 membri au fost răpiți de pe navă, de nouă bărbați înarmați în largul Cotonou, Benin.

Ceilalți șase membri ai echipajului sunt în siguranță și rămân la bord. Tancul de produse chimice a plecat din portul Kiel, Germania pe 21 februarie, iar destinația finală încă nu era stabilită. În acest moment, reprezentanții companiei De Poli sunt îngrijorați de atacul asupra navei lor, menționând că familiile victimelor au fost anunțate. „Societatea De Poli Shipmanagement este foarte îngrijorată de atacul asupra navei sale și a navigatorilor săi. Principala prioritate a companiei este acum de a stabili contactul cu echipajul dispărut pentru a asigura eliberarea lor cât mai rapidă și sigură. Echipa de intervenție în caz de urgență a De Poli Shipmanagement este în legătură cu toate autoritățile care au fost notificate imediat după incidentul care a avut loc la ora 15.00 UTC joi. Compania este în contact strâns cu familiile navigatorilor pentru a-i sprijini în acest moment extrem de dificil ”, a spus De Poli într-un anunț.

M.A.E a convocat Celula de Criză

Dryad Global a anunțat că navele din regiune se află în pericol, pentru că operează în general în ape dincolo de amprenta operațională a forțelor originale de securitate, motiv pentru care, sfătuiesc toate navele să asigure respectarea deplină a recomandărilor BMP5 și să asigure că întărirea și atenuarea maximă sunt utilizate pentru operațiunile din cadrul zonă.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a convovat deja Celula de criză interinstituțională pentru a se începe demersurile necesare. Adrian Mihălcioiu, de la Sindicatul Navigatorilor a declarat că zona este unde au fost răpiți marinarii români, este extrem de periculoasă. „Golful Guineea a devenit în ultima perioadă de timp un loc foarte periculos pentru navigație pentru că acolo se întâmplă foarte multe atacuri împotriva navelor comerciale de către formațiuni înarmate, bande de pirați, acești teroriști ai mărilor, care nu de puține ori atacă și nu pleacă cu mâna goală de la navă, tot timpul găsesc navigatori pe care îi iau ostatici și apoi cer răscupărare. Se întâmplă și lucruri grave cu navigatorii care sunt în mâinile piraților. Am avut navigatori careau decedat până când să fie eliberați”, a spus Mihălcioiu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: