Redactia.ro
Home » Monden » Maia Morgenstern, reacție acidă după vandalizarea Cimitirului Evreiesc din Ploiești: „Dacă nu cumva mai bine tăceam”

Maia Morgenstern, reacție acidă după vandalizarea Cimitirului Evreiesc din Ploiești: „Dacă nu cumva mai bine tăceam”

GALERIE FOTO (2) Maia Morgenstern, reacție acidă după vandalizarea Cimitirului Evreiesc din Ploiești

Maia Morgenstern, reacție acidă după vandalizarea Cimitirului Evreiesc din Ploiești. Celebra actriță este revoltată după ce a aflat că mai multe persoane au vandalizat Cimtirul Evreiesc din Ploiești. Maia Morgenstern a postat un mesaj acid pe Facebook.

Maia Morgenstern, reacție acidă după vandalizarea Cimitirului Evreiesc din Ploiești: „Dacă nu cumva mai bine tăceam”

Maia Morgenstern, reacție acidă după vandalizarea Cimitirului Evreiesc din Ploiești. Mai multe persoane necunoscute au distrus aproape 20 de pietre funerare din Cimitirul evreiesc din Ploiești. Poliția a confirmat informația și a transmis că a deschis un dosar penal pentru profanare de morminte.

În urma acestui eveniment, celebra actriță Maia Morgenstern a reacționat pe rețelele de socializare. Vedeta a criticat gestul persoanelor care au ales să facă această faptă. „Un fel de reacție. Dacă e voie. Dacă se îngăduie. Dacă nu cumva deranjez pe cineva. Dacă nu cumva se supăra cineva. Dacă nu cumva exagerez. Dacă nu cumva fac jocurile mai știu eu cui.Dacă nu cumva aș merita eu vreo plângere penală. Dacă nu cumva mă amestec într-o chestie care nu mă privește. Dacă nu cumva iar vreau să mă bag în seamă.Dacă nu cumva mi se pare mie. Dacă nu cumva fac din țânțar armăsar. Dacă nu cumva inventez o falsă problemă. Dacă nu cumva tot eu sunt vinovată, de fapt. Dacă nu cumva mai bine tăceam. Dacă nu cumva mai bine făceam altfel decât fac„, a scris actrita.

De asemenea, celebra actriță a scris mai departe că această problemă privește pe toată lumea, mai ales pe cei care au rude înmormântate în acest cimitir. „Dacă nu cumva…Cimitirul Evreiesc din Ploiești a fost vandalizat. Profanat.Dacă am eu rude acolo? Dacă mă privește direct pe mine?Dacă nu cumva profanarea unui cimitir Evreiesc a devenit un fapt divers?!?Dacă nu cumva sunt patetica…”, a scris Maia Morgenstern în postarea de pe Facebook.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz

Poliția Prahova a deschis un dosar penal pentru distrugere în acest caz, dar momentan nu se cunosc autorii. Vandalizarea cimitirului evreiesc din Ploiești a fost alertată de deputatul Silviu Vexler, Președintele Federației Comunitaților Evreiești din România.

Mormintele din cimitir vandalizate

Acesta a declarat într-un comentariu pe pagina sa de Facebook, că distrugerea unor monumente funerare ridicate în memoria unor persoane care nu mai reprezintă unul dintre cele mai abjecte acte posibile. Postarea acestuia are o galerie de imagini în care se vede dezastrul lăsat în urma distrugerii.”Un cimitir evreiesc a fost vandalizat. Aproape 20 de pietre funerare au fost daramate sau distruse. Din nou. Unul dintre cele mai abjecte acte posibile, de data aceasta in Ploiesti.Ce motiv poate exista pentru distrugerea unor morminte, pentru atacurile indreptate impotriva memoriei unor oameni care nu mai sunt printre noi?Ura si prostia, in cele mai mizerabile si absurde forme sunt singurele explicatii pe care le intrevad pentru aceasta crima.Fiecare piatra funerara daramata este o marturie. Din nou. PS.: Sunt curios. Oare a fost de vina vantul puternic sau traditionalii copii minori?”, a fost mesajul postat de acesta.

În anul 2019, Cimitirul Evreiesc din Huși a fost distrus de oameni, 73 de monumente au fost vandalizate. Polițiștii de investigații criminale din cadrul IPJ Vaslui au anunțat ulterior că făptașii sunt trei minori.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: