Redactia.ro
Home » Știri » Maia Sandu, prima femeie președinte din Republica Moldova, a ajuns la București. Ce concluzii au fost trase în urma întâlnirii cu Klaus Iohannis

Maia Sandu, prima femeie președinte din Republica Moldova, a ajuns la București. Ce concluzii au fost trase în urma întâlnirii cu Klaus Iohannis

GALERIE FOTO (2)

Republica Moldova și România au avut mereu o relație apropiată, dictată de similaritățile culturale, lingvistice și istorice care ne unesc. Maia Sandu ocupă în acest moment funcția de președinte al vecinilor noștri de peste Prut, fiind prima femeie care a ocupat vreodată această poziție. Încurajează legătura apropiată dintre statul său și țara noastră, iar prima sa vizită de la Cotroceni demonstrează în totalitate acest lucru

Maia Sandu, prima femeie președinte din Republica Moldova, a ajuns la București

Este pentru prima oară când Maia Sandu vizitează România în calitate de președinte, iar întrevederea sa cu Klaus Iohannis a fost una într-adevăr îmbucurătoare. Cei doi au avut șansa să se vadă de două ori până acum la Chișinău, dar întâlnirea de acum a reprezentat un moment important pentru relația dintre România și Republica Moldova.

Conform datelor oficiale, vizita preşedintelui moldovean în România a avut loc în contextul celebrării a 30 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale dintre cele două state. Pe lângă marcarea acestui eveniment fericit, Maia Sandu a venit cu sufletul deschis către români și cu multă recunoștință pentru ajutorul pe care țara sa l-a primit până în acest moment. Și-au dorit însă să obţină și promisiunea României de-a se implica activ pentru intergrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, fapt ce a fost asigurată de Klaus Iohannis că se va întâmpla.

După ce întâlnirea dintre cei doi șefi de stat a luat sfârșit, Maia Sandu a împărtășit câteva dintre trăirile sale și concluziile la care s-a ajuns în urma discuțiilor cu Klaus Iohannis. Este fericită, recunoscătoare și foarte pozitivă în ceea ce privește relațiile dintre țara sa și România.

Ce concluzii au fost trase în urma întâlnirii cu Klaus Iohannis

În încheiere, a ținut să mulțumească românilor de pretutindeni pentru primirea de care a avut parte, dar și pentru bunătatea de care țara noastră dă dovadă atunci când vine vorba despre „frații” săi de peste Prut.

„I-am mulţumit domnului Preşedinte Iohannis, în numele cetăţenilor Republicii Moldova, pentru asistenţa generoasă oferită ţării noastre în combaterea pandemiei #COVID19. Suntem recunoscători şi pentru donaţia de motorină, oferită pentru a sprijini agricultorii moldoveni afectaţi de secetă, precum şi pentru păcura pe care am primit-o în timpul crizei gazelor din această toamnă. România este principalul nostru partener economic şi un susţinător important al dezvoltării democratice a Republicii Moldova. De România ne leagă o istorie şi limbă comună, şi relaţii strânse de prietenie. Ţinem mult la această relaţie specială şi ne dorim ca ea să se dezvolte în continuare la fel de productiv, în interesul cetăţenilor ţărilor noastre. Mulţumim pentru sprijin, România!”, a transmis Maia Sandu pe reţelele sale de socializare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: