Redactia.ro
Home » Știri » Maia Sandu s-a dus la Bruxelles cu rucsac și pașaportul în mână

Maia Sandu s-a dus la Bruxelles cu rucsac și pașaportul în mână

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a plecat marți la Bruxelles și a postat pe internet o fotografie în timp ce se îmbarcă în avion.

„Sunt în drum spre Bruxelles unde voi avea, azi și mâine, întrevederi cu reprezentanți ai instituțiilor europene și ai statelor membre UE și voi ține un discurs în plenul Parlamentului European. Voi promova agenda europeană a țării noastre și joi, la Paris, unde voi discuta cu președintele Emmanuel Macron.

În următoarele săptămâni, mă voi întâlni cu mai mulți oficiali europeni, pentru a obține sprijinul de care țara noastră are nevoie pentru a avansa pe calea eurointegrării. Moldovenii merită un viitor prosper și pașnic, în țara lor, parte a familiei UE”, a scris Maia Sandu pe Facebook, transmite Știri.md.

Maia Sandu, vizită la Bruxelles

Maia Sandu va efectua o vizită oficială de lucru la Bruxelles, iar pe 19 mai va ajunge la Paris.

Șefa statului se va întâlni cu prim-ministrul Regatului Belgiei la Bruxelles și va avea întrevederi cu oficiali ai instituțiilor Uniunii Europene. Totodată, Maia Sandu va ține un discurs în plenul Parlamentului European.

În data de 19 mai, joi, președintele Maia Sandu are pe agenda sa o întâlnire cu Emmanuel Macron, liderul Republicii Franceze.

În cele două zile de discuții la Bruxelles, ordinea de zi arată cam așa:

  • Deputații în Parlamentul European vor solicita măsuri pentru a-i proteja pe cetățenii UE de efectele economice și sociale ale războiului Rusiei împotriva Ucrainei.
  • Joi, Parlamentul European va dezbate și va vota o rezoluție care analizează modalități de sprijinire a Ucrainei și a Curții Penale Internaționale în combaterea impunității pentru crimele de război.
  • Președinta Republicii Moldovei, Maia Sandu, se va adresează astăzi eurodeputaților cu privire la războiul din Ucraina și consecințele acestuia.

Ministrul de Externe al Georgiei ajunge la Bruxelles

Tot în această perioadă și ministrul de Externe al Georgiei va ajunge la Bruxelles. Acesta va discuta despre aderarea ţării la Uniunea Europeană.

„Ministrul georgian de externe Ilya Darchiashvili va efectua o vizită de lucru la Bruxelles în perioada 16-18 mai a acestui an. Ilya Darchiashvili se va întâlni cu miniştrii de externe ai ţărilor UE care se adună la Bruxelles pentru o reuniune a Consiliului UE pentru Afaceri Externe. În cadrul întrunirilor se vor discuta amănunte despre agenda integrării europene, nclusiv probleme legate de completarea chestionarului Comisiei Europene de către partea georgiană”, se arată în comunicat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: