Redactia.ro
Home » Homepage » Majorare semnificativă a pensiilor pentru românii cu venituri minime

Majorare semnificativă a pensiilor pentru românii cu venituri minime

Vești bune pentru pensionari!

Într-un anunț recent, Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus vești bune pentru pensionarii din România, indicând o creștere impresionantă a pensiilor ce va avea loc în luna septembrie 2024. După o primă majorare a pensiilor în ianuarie, urmare a creșterii punctului de pensie cu 13,8%, un nou val de creșteri este programat pentru toamna acestui an, marcând un moment istoric în politica de pensii a țării.

Pentru prima dată, pensionarii români vor beneficia de două majorări ale pensiilor în același an. Recalcularea indemnizațiilor din septembrie este așteptată cu interes, în special de către cei cu venituri minime, care vor vedea o creștere semnificativă a sumelor încasate.

Recalcularea Pensiilor în 2024

Procesul de recalculare a pensiilor va începe să se materializeze prin trimiteri de decizii către beneficiari încă de la finalul lunii mai, acoperind perioada până în august, astfel încât fiecare pensionar să fie informat despre noua sumă a pensiei. Estimările sugerează că peste trei milioane de români vor avea pensiile majorate, un impact substanțial al acestei politici.

În mod special, cei care au acumulat peste 35 de ani de muncă, dar au avut un salariu minim pe economie, se vor bucura de o creștere cu aproximativ 80% a pensiei. Acest grup include și persoanele care beneficiază de indemnizația minimă socială din cauza unui accident de muncă sau a altor circumstanțe.

Ce a transmis Ministrul Muncii

Ministrul Muncii a oferit un exemplu concret al impactului acestei măsuri: pensionarii care primeau 1.125 lei vor ajunge să încaseze în jur de 1.960 lei, reflectând o majorare semnificativă ce depășește chiar și procentul de 80% în anumite cazuri.

„Acestea vor începe efectiv să ajungă la pensionari începând cu finalul lunii mai, cu precădere preponderent în lunile iunie-august, adică înainte de luna septembrie”, a transmis Simona Bucura Oprescu.

Această inițiativă reprezintă un pas important în direcția sprijinirii pensionarilor cu venituri minime și arată angajamentul guvernului de a îmbunătăți condițiile de viață ale seniorilor. Recalcularea pensiilor din septembrie 2024 se profilează ca o schimbare majoră în sistemul de pensii românesc, aducând o creștere semnificativă de venituri pentru un segment important al populației.

„Avem atât români care au lucrat stagiul minim de cotizare de 15 ani, dar și români care au lucrat poate 35 de ani sau peste 35 de ani pe salariul minim pe economie. Sau români care au intrat în această zonă a indemnizației minime sociale din cauza unui accident de muncă și au în acest moment o pensie de invaliditate.

În cazul acestor români, cei care au avut peste 35 de ani de muncă cu venitul minim pe economie, vor avea o creștere semnificativă a pensiilor. Simulările pe care le-au făcut cei de la Casa Națională de Pensii indicau că având ca referențial venitul, indemnizaţia minimă socială din 2023, cu cât va primi pensionarul în septembrie 2024, vom avea și creșteri de 80% ale acestor venituri.

În bani, înseamnă mai puțin de 1.000 lei. Acele simulări indicau o diferență de la 1125 de lei la 1.960 lei aproximativ”, a adăugat ministrul Muncii, conform sursei citate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: