Redactia.ro
Home » Știri » Mame emigrante își aruncă cu disperare bebelușii în bărci de salvare pe Canalul Mânecii FOTO/VIDEO

Mame emigrante își aruncă cu disperare bebelușii în bărci de salvare pe Canalul Mânecii FOTO/VIDEO

GALERIE FOTO (3)

Momente disperate în Canalul Mânecii! Mame emigrante disperate își aruncă bebeluși în bărci de salvare. Iată toate detalii!

Mame emigrante își aruncă cu disperare bebelușii în bărci de salvare pe Canalul Mânecii

Mame disperate își aruncă bebelușii în bărci de salvare în timp ce încearcă să traverseze Canalul Mânecii în căutarea azilului și a unei noi vieți.

Royal National Lifeboat Institution (RNLI) a publicat imagini, surprinse de camerele de pe căștile membrilor echipei de salvare, de la un apel recent de interceptare a cinci migranți în largul coastei de sud a Angliei.

Peste 37.000 de persoane au ajuns în Anglia pe ruta Canalului Mânecii până acum în acest an, potrivit datelor provizorii ale guvernului britanic.

RNLI a declarat că membrii echipajului au fost supuși unei expuneri atât de mari la țipetele și durerea persoanelor salvate încât au avut nevoie de sprijin pentru traume.

Simon Ling, șeful bărcilor de salvare, a declarat că misiunile sunt „departe de a fi simple”:

„Este vorba de bărci pneumatice foarte fragile, prost construite, care transportă bărbați, femei și copii în condiții foarte dificile, tranzitând unul dintre cele mai aglomerate canale de navigație din lume.

Primul lucru pe care echipajele noastre îl întâlnesc atunci când sunt însărcinate cu misiunea este nivelul de dificultate. Vedem adesea femei și copii înghesuiți în mijlocul bărcilor, bărbați care stau pe margine, foarte puțin spațiu între partea superioară a bărcii și apă, așa că există un risc omniprezent ca barca să fie compromisă, punându-i pe toți în apă.

Este foarte haotic, cu țipete și panică, mame care țin în brațe copiii și, în unele cazuri, aruncă bebelușii către echipajul nostru de salvare pentru a-i prinde, atât de mare este nivelul de suferință.

Așadar, este o situație foarte complexă pe care trebuie să o navigheze echipajele noastre, să încerce să calmeze situația, să nu înrăutățească situația și să salveze cât mai repede și mai eficient posibil.”, a spus el

Miercuri, poliția a arestat o femeie albaneză suspectată că a ajutat la transportarea migranților peste Canalul Mânecii cu bărci mici.

Femeia, în vârstă de 31 de ani, a fost arestată sub suspiciunea de a permite imigrația ilegală și a fost plasată în arest pentru interogatoriu, a informat National Crime Agency.

Cifrele guvernamentale arată că 502 migranți au ajuns în Marea Britanie cu 12 ambarcațiuni după ce au traversat marți Canalul Mânecii, ceea ce ridică totalul provizoriu pentru anul de până acum la 37.570.

Cercetările arată, de asemenea, că este mai probabil ca fiecare salvare să implice un număr mai mare de migranți care traversează apele care separă Anglia de Franța.

Ce spun voluntarii salvatori

 „Treaba noastră este apoi să îi instruim rapid și să îi echipăm pentru a face munca de salvare a vieților pe care o întreprind”, spun cei care îi antrenează pe voluntarii salvatori.

Un membru al echipajului RNLI a declarat că sunt instruiți cu privire la ce trebuie să facă atunci când descoperă „corpuri care plutesc cu fața în jos în apă”:

„Cea mai mare teroare a noastră nu este dacă, ci când

Ambarcațiunile plutitoare, care adesea nu sunt în stare de navigabilitate, sunt pline de oameni, iar fundul bărcilor este de obicei „plin de un amestec de apă de mare, benzină și vomă

Există o teamă nerostită în rândul echipajului că o barcă pneumatică se va rupe în bucăți, deoarece oamenii se grăbesc și se agață pe părțile laterale… urcarea lor la bord este rareori frumoasă… se simte un haos copleșitor”.

El a povestit că a văzut femei în vârstă strângându-și mâinile în semn de rugăciune și uitându-se la cer, atât de îngrozite sunt, și a spus că, uneori, copiii au fost ținuți ocupați de episoade din Peppa Pig pe un telefon mobil.

Unii dintre cei salvați „suferă de frig, epuizare sau deshidratare, sunt orbi sau surzi, le lipsesc membrele sau sunt însărcinate”, spun salvatorii.

 

Sursa foto:  RNLI, PA
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: