Redactia.ro
Home » Știri » Managerul Spitalului din Piatra Neamț își dă demisia. Anunțul a fost făcut chiar de Lucian Micu

Managerul Spitalului din Piatra Neamț își dă demisia. Anunțul a fost făcut chiar de Lucian Micu

GALERIE FOTO (7) Lucian Micu si-a dat demisia

Lucian Micu, managerul spitalului Județean din Piatra Neamț a demisionat luni, după amiază. Anunțul susprinzător a fost făcut chiar de acesta, într-o postare pe rețelele de socializare. Acesta a decis să demisioneze după incendiul care s-a produs sâmbătă seara și care a ucis 10 pacienți în secția ATI, de la Spitalul Județean Piatra Neamț.

Managerul Spitalului din Piatra Neamț își dă demisia. Anunțul a fost făcut chiar de Lucian Micu

Lucian Micu, managerul spitalului Județean Piatra Neamț și-a anunțat demisia într-o postare pe rețelele de socializare, în urma incendiului produs sâmbătă seara la secția ATI. Conform unui comunicat de presă, Micu a declarat că este momentul să se retragă din sistemul medical și așteaptă să afle care a fost cauza care a produs incendiul care a ucis 10 pacienți și a rănit grav alți șapte. ”Prezența mea în funcția de manager al Spitalului nu mai ajută la acest moment cu nimic. A venit momentul să mă retrag și să aștept ca specialiștii să stabilească foarte clar care au fost cauzele care au produs incendiul care a mistuit un salon și a provocat răni adânci asupra multor oameni. Demisia nu este un abandon, este un gest pe care-l fac cu respectul pe care cred că-l merită rudele pacienților și cadrele medicale afectate. Fac apel, în calitate de om, să dăm cu toții dovadă de înțelegere și să nu facem presiuni inutile asupra echipei medicale a Spitalului care, în continuare, trebuie să se concentreze în salvarea de vieți, cât mai multe. Demisia mea va fi înaintată la prima oră a zilei de mâine, nu înainte de a mă asigura că nu las lucrurile la întâmplare, ci că va exista o continuitate fără sincope”, a spus managerul Lucian Micu, potrivit comunicatului citat.

Incendiu devastator la Secția ATI, de la Spitalul Județean Piatra Neamț

În seara de sâmbătă a avut loc un incendiu puternic la Spitalul Județean Piatra Neamț, în secția de Terapie Intensivă. În urma incendiului, zece pacienți care erau infectați cu coronavirus și intubați, au murit carbonizați. Totodată, alte șapte persoane, printre care și medicul de gardă se află în stare gravă. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și justiție a anunțat că s-a stabilit locul din salonul ATI de unde s-a produs incendiul ș că patru dintre necropsiile victimelor ucise de flăcări, au fost finalizate. Mai mult, se pare că au fost stabilite persoanele care vor fi audiate și audierile au început deja. Ancheta tragediei de la Spitatul Județean Piatra Neamț este condusă de procurorii din dosarele Colectiv și Maternitatea Giulești, Eduard Mihai Ilie și Marius Iacob.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că medicul rănit în incendiu a fost transportat la Spitalul Militar “Regina Astrid” din Bruxelles și este îngrijit foarte bine de către medicii belgieni. De asemenea, medicii de specialitate din Israel și-au oferit ajutorul pentru a-i trata pe ceilalți răniți, dar prim-ministrul a declarat că deocamdată nu este nevoie de ajutorul medicilor străini. Prefectul județeului Neamț, George Lazăr a menționat că dacă toate instalațiile de oxigen și electrice erau avizate și toate acestea au fost amplasate corect, tragedia nu s-ar fi produs.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: