Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Mănăstirea din România care îndeplinește toate dorințele. Dacă te rogi în ea, au loc miracole

Mănăstirea din România care îndeplinește toate dorințele. Dacă te rogi în ea, au loc miracole

Știai că există un loc în România unde oamenii vin pentru a-și îndeplini cele mai mari dorințe? Acest loc este cunoscut și ca „Capela Sixtină a Estului” și se spune că cei care se roagă aici au parte de adevărate miracole. An de an, acest loc atrage credincioși din toată țara, iar renumele său crește constant. Despre ce loc este vorba și cum poți ajunge acolo?

Situată în inima Bucovinei, la doar câțiva kilometri de Gura Humorului, Mânăstirea Voroneț este un loc sfânt care atrage pelerini din toate colțurile țării și din străinătate. Cunoscută drept „Capela Sixtină a Estului” datorită frescelor sale impresionante, această mănăstire este celebră nu doar pentru frumusețea sa artistică, ci și pentru puterea sa spirituală.

Mănăstirea din România care îndeplinește toate dorințele

Culoarea albastră specifică Mânăstirii Voroneț este recunoscută la nivel mondial. Acest albastru de Voroneț, care a rezistat de-a lungul secolelor, înfruntând intemperiile vremii, este una dintre cele mai mari comori artistice ale României. Frescele exterioare, în special faimoasa Judecată de Apoi, sunt admirate pentru detaliile lor vii și pentru utilizarea magistrală a culorii.

În fiecare zi, pelerini din întreaga țară ajung în această zonă sfântă. Oamenii vin aici să se roage, deoarece se spune că locul face minuni. Mulți vizitatori vin și pentru a admira peisajele și lăcașul sfânt, dar și pentru a vedea celebrul albastru de Voroneț. Această nuanță unică rezistă pe pereții mănăstirii în pofida tuturor ploilor și zăpezilor de-a lungul anilor.

Mânăstirea Voroneț este una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare. Lăcașul de cult a fost construit pe locul unei biserici de lemn. Domnitorul a ridicat mănăstirea ca semn de mulțumire pentru pustnicul Daniil Sihastru, care l-a sfătuit și încurajat să continue lupta cu turcii după înfrângerea de la Războieni din 1476. După victoria obținută, Ștefan a decis să construiască Mânăstirea Voroneț.

Acoperișul de șindrilă al mănăstirii are forma unui cort, astfel încât zăpada adunată iarna cade cât mai departe de zidurile bisericii, protejând astfel picturile exterioare. După 1918, biserica fostei mănăstiri Voroneț a fost declarată monument istoric de către statul român.

Unde se găsește Mânăstirea Voroneț

Mânăstirea Voroneț este dedicată Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, sărbătorit pe 23 aprilie. În această zi, mănăstirea devine locul de pelerinaj pentru mii de credincioși care vin să se roage și să participe la slujbele religioase.

Mânăstirea Voroneț se află la o distanță de 5 km de Gura Humorului, 32 km de Câmpulung Moldovenesc, 39 km de Suceava, 76 km de Vatra Dornei, 108 km de Piatra Neamț și 137 km de Borșa. Accesul rutier este facilitat prin DN17, DN2 și DN15C, cu indicatoare clare către Voroneț și mănăstirea. De asemenea, se poate ajunge cu trenul până la gara din Gura Humorului, de unde există autobuze până la mănăstire.

Se spune că cei care se roagă la Mânăstirea Voroneț experimentează adevărate miracole și li se îndeplinesc dorințele. Zilnic, întâlnești pelerini care vin să-și exprime dorințele, sperând că vor fi auzite și îndeplinite. Atmosfera spirituală și liniștea locului contribuie la sentimentul de pace și împlinire pe care îl simt vizitatorii.

În plus, în apropiere se găsesc numeroase obiective turistice, ceea ce face din această zonă o destinație ideală pentru cei care doresc să îmbine pelerinajul spiritual cu explorarea culturală și naturală. De la mănăstiri și biserici medievale la peisaje pitorești și tradiții autentice, Bucovina oferă o bogăție de experiențe pentru fiecare vizitator.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: