Redactia.ro
Home » Stil de viață » Mâncarea pe care orice femeie de la țară o consumă în post. Rețeta de fidea prăjită, sățioasă, ieftină și ușor de făcut

Mâncarea pe care orice femeie de la țară o consumă în post. Rețeta de fidea prăjită, sățioasă, ieftină și ușor de făcut

GALERIE FOTO (2)

Postul Crăciunului a început de câteva zile, așa că e momentul prielnic pentru a scoate din sertarul cu rețete acele mâncăruri simple, cu ingrediente puține, dar sățioase și sănătoase. Așa e și rețeta de fidea prăjită, pe care multe femei de la țară o știu și o consumă cu precădere în perioada postului. Iată de ce ai nevoie:

Ingrediente fidea prăjită:

Între 15 noiembrie și 25 decembrie are loc Postului Crăciunului, unul dintre cele mai pline de însemnătate posturi din calendarul creștin-ortodox. Timp de 40 de zile, cei cu frică și iubire de Dumnezeu vor consuma mâncăruri fără carne, ouă sau lapte.

Redacția.ro vă vine astăzi în ajutor cu o rețetă simplă, de post, pe care orice femeie știe s-o facă, mai ales că e nevoie de puține ingrediente și se face în doar câteva minute. Iată, așadar, de ce ai nevoie pentru a face acest preparat delicios:

  • 1 ceapă
  • 1 morcov ras
  • 1 pungă fidea subțire
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper.

Cum se prepară fideaua prăjită

Rețeta de fidea prăjită este una preferată de toate gospodinele în această perioadă a anului deoarece este de post, se realizează rapid și este foarte gustoasă. Iată, mai exact, cum se prepară!

Pentru început se pune la prăjit o ceapă tocată mărunt. Atenție, însă! Se va lăsa în tigaie doar până va căpăta acea culoare treanslucidă, nu până se rumenește. Apoi se va adăuga un morcov potrivit ca mărime, dat pe răzătoare. Se amestecă constant, pentru a nu se lipi. Ulterior, se adaugă o pungă de fidea subțire și apă cât să acopere parțial fideaua. Pont! Fă fideaua în casă și totul o să iasă mult mai gustos!

Se amestecă în tot acest timp până se înmoaie fideaua. La nevoie, se mai completează cu apă, până se obține o fidea lichidă, dar închegată. La sfârșit, se adaugă sare și piper după gust. După ce s-a oprit focul, se adaugă și pătrunjelul tocat mărunt, pentru a-i da un plus de savoare. Poftă bună!

sursa foto: Youtube – Cristina Gătește din inima pentru cei dragi

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: