Redactia.ro
Home » Sport » Manchester City, pedeapsă fără precedent de la UEFA! Suspendată din cupele europene

Manchester City, pedeapsă fără precedent de la UEFA! Suspendată din cupele europene

Manchester City, pedeaspă fără precedent

Manchester City a primit o pedeapsă fără precedent. UEFA a suspendat-o din cupele europene pentru două sezoane. În plus va primi şi o amendă de 30 de milioane de euro.

Manchester City a fost pedepsită pentru încălcări ale regulamentelor legate de licenţierea cluburilor şi de fair play-ul financiar. Englezii ar fi exagerat când au declarat veniturile din sponsorizări şi informaţiile declarate la UEFA în perioada 2012-2016. În plus, nu ar fi cooperat pe perioada anchetei. Decizia mai poate fi contestată la TAS. Manchester City va pierde de asemenea şi o sumă uriaşă de bani, în perioada în care nu va juca în cupele europene. Conform celor de la Daily Mail aceasta se ridică la aproape 204 milioane de euro.
Peste doar câteva zile, are loc meciul Real Madrid – Manchester City, din optimile Ligii Campionilor, englezii fiind favoriţi anul acesta la câştigarea trofeului.

Man. City poate pierde puncte şi în campionat

Manchester ar putea fi depunctată şi în campionat, dar deocamdată nu se ştie nimic sigur. Oficialii clubului au anunţat deja că vor ataca decizia la TAS.

„Manchester City își exprimă dezamăgirea față de decizia luată de UEFA, dar nu suntem surprinși de anunțul făcut de forul continental. Mai pe scurt, acesta este un caz inițiat de UEFA, urmărit de UEFA și judecat de UEFA. Clubul va lua o hotărâre imparțială cât mai repede posibil și se va îndrepta către Tribunalul de Arbitraj Sportiv(TAS)”, se arată în comunicatul englezilor.

„Am luat în considerare toate probele și am ajuns la concluzia că s-au săvârșit încălcări grave ale regulamentului de licențiere și fair-play financiar, prin supraevaluarea veniturilor din sponsorizări, în perioada 2012 – 2016. Comisia a constatat, în același timp, că Manchester City nu a cooperat în această anchetă. Decizia camerei este supusă recursului la TAS, iar dacă Manchester City va exercita acest drept, motivarea deciziei nu va fi publicată înainte de prezentarea deciziei finale a TAS. Astfel, UEFA nu va mai face vreun comentariu pe aceasta temă”, a fost comunicatul forului continental.

Citeşte şi: Anna Kournikova și Enrique Iglesias și-au arătat fiica

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: