Redactia.ro
Home » Știri » Marcel Ciolacu a depus în Parlament legea care interzice folosirea făinii de insecte: „Protejăm produsele tradiționale românești!”

Marcel Ciolacu a depus în Parlament legea care interzice folosirea făinii de insecte: „Protejăm produsele tradiționale românești!”

Marcel Ciolacu a depus în Parlament legea care interzice folosirea făinii de insecte: „Protejăm produsele tradiționale românești!”

Marcel Ciolacu a depus în Parlament legea care interzice folosirea făinii de insecte. Iată detaliile!

Marcel Ciolacu a depus în Parlament legea care interzice folosirea făinii de insecte

Preşedintele Camerei Deputaţilor a anunţat joi că a depus un proiect de lege prin care se interzice utilizarea făinii de insecte în produsele tradiționale.

„Protejăm produsele tradiționale românești! Am depus astăzi proiectul de lege prin care se interzice utilizarea făinii de insecte în prepararea produselor prevăzute în Registrul Național al Produselor Tradiționale. 

Așa cum au făcut și alte țări europene, la fel trebuie să facem și noi! În plus, toate produsele alimentare care vin din import și conțin ingrediente obținute din insecte trebuie să fie expuse separat pe rafturile magazinelor. Oamenii trebuie să știe ce cumpără, iar eticheta să fie clară și să conțină informații complete cu privire la aceste produse. 

Patriotismul economic înseamnă protejarea producătorilor locali și a produselor și mâncării tradiționale românești”,  a transmis Marcel Ciolacu pe Facebook. 

Cum se fabrică făina de greieri, aprobată de UE pentru consum

O echipă Observator a descoperit procesul de producție al unei făine inedite, bazate pe insecte. Jurnaliștii au vizitat o fabrică din Vietnam care produce o gamă variată de astfel de făină. Insectele folosite drept materie primă sunt hrănite exclusiv cu vegetale și sunt atent curățate înainte de a fi măcinate.

„Oprim mâncarea timp de 24 de ore, apoi facem recoltarea. Un sistem automat selectează greierii. Urmăm protocoalele de siguranţă, la fel ca o fabrică de creveţi sau una de carne. Adormim greierii, apoi îi spălăm, îi fierbem – îi gătim în apă fiartă 9 minute”, a spus directorul Bicky Nguyen, potrivit sursei.

Este important să se acorde o atenție specială și să se ia în considerare faptul că persoanele care suferă de alergii, în special la crustacee, trebuie să fie precauți în ceea ce privește consumul de alimente preparate cu făină de greieri. Reacțiile adverse pot varia de la urticarie ușoară până la șoc anafilactic în cazurile severe, deși acestea sunt rare. Cu toate acestea, conform sursei menționate, unele proteine care provoacă alergii sunt distruse în timpul procesului de producție.

„Făina deja este preparată termic şi dacă o mai preparăm ulterior, riscul se reduce şi mai mult. Niciodată nu o să fie zero, aşa nu mai consumăm nimic că ne este frică”, a spus alergologul Brândușa Petrutescu, conform sursei.

faina-de-greieri-mod-de-fabricatie-600x400.jpg.webp

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: