Redactia.ro
Home » Știri » Marcel Ciolacu, anunț important pentru pensionari. Ce categorie nu beneficiază de măririle din septembrie

Marcel Ciolacu, anunț important pentru pensionari. Ce categorie nu beneficiază de măririle din septembrie

Bani în plus pe lângă pensie. A intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2023

De la 1 septembrie, pensionarii din România vor primi pensii mai mari datorită unei noi legi adoptate recent. Premierul Marcel Ciolacu a subliniat însă că nu toate pensiile vor fi majorate. În mod special, pensiile foarte mari nu vor fi ajustate, astfel încât doar anumite categorii de pensionari vor vedea creșteri ale veniturilor lor, în funcție de nivelul acestora.

Cine va beneficia de creșterea pensiilor?

Marcel Ciolacu a explicat că doar pensionarii cu pensii mici și medii vor beneficia de majorări ale veniturilor. Scopul principal al acestei măsuri este de a reduce riscul de sărăcie în rândul pensionarilor, România ocupând anterior locul doi în Europa în ceea ce privește sărăcia în rândul seniorilor.

Am mărit pensiile de când am intrat la guvernare. Am venit la 1 ianuarie cu indicele de inflație, cum prevede legea. De la 1 septembrie intră noua lege. O să fie pensii mari care nu vor avea mărire. Așa a fost gândită legea, cu Consiliul Europei. Și pensiile mici vor crește, pentru a ieși din acel risc de sărăcie, că eram pe locul II în Europa. Sunt bani de pensii. Categoric!”, a declarat premierul la postul Realitatea Plus.

Aceasta înseamnă că majorările se vor concentra asupra celor care au cel mai mult nevoie, ajutând astfel la diminuarea inegalităților economice și sociale.

Capacitatea statului român de a susține majorările

Premierul Ciolacu a subliniat că statul român are capacitatea financiară de a susține aceste majorări ale pensiilor. El a asigurat cetățenii că guvernul poate respecta angajamentele financiare asumate și că România își permite recalcularea pensiilor fără a afecta stabilitatea economică a țării.

Statul român are capacitatea de a respecta angajamentele. Eu nu am exagerat cu nimic. Nu am distrus România. România își permite această recalculare a pensiilor. O să avem un nou acord cu Consiliul Europei, iar actualul ministru al Finanțelor negociază un acord pe 7 ani”, a punctat Ciolacu.

Aceste declarații vin în contextul în care guvernul încearcă să asigure stabilitatea economică pe termen lung, inclusiv prin acorduri internaționale care să sprijine reformele economice și sociale.

Impactul noii legi asupra pensionarilor

Noua lege privind majorarea pensiilor va avea un impact semnificativ asupra vieții multor pensionari din România. Creșterea pensiilor mici și medii va contribui la îmbunătățirea calității vieții acestora și la reducerea inegalităților sociale. De asemenea, majorarea pensiilor va avea un efect pozitiv asupra economiei, prin creșterea puterii de cumpărare a unei părți semnificative a populației.

Pentru pensionarii cu pensii mari, lipsa majorărilor poate părea nedreaptă, dar guvernul susține că aceasta este o măsură necesară pentru a aloca resursele financiare în mod echitabil și eficient. Prioritizarea pensionarilor vulnerabili ajută la asigurarea unei mai bune distribuții a resurselor și la combaterea sărăciei.

De asemenea, majorarea pensiilor vine într-un context economic și social complex, unde guvernul trebuie să echilibreze nevoile sociale cu constrângerile bugetare. Prin acordul pe 7 ani cu Consiliul Europei, România își propune să asigure un cadru stabil și predictibil pentru finanțarea pensiilor și pentru alte măsuri de protecție socială.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: