Redactia.ro
Home » Știri » Marcel Ciolacu, desemnat noul premier al României! Cum va arăta guvernul format de liderul PSD

Marcel Ciolacu, desemnat noul premier al României! Cum va arăta guvernul format de liderul PSD

Marcel Ciolacu, desemnat noul premier al României! Iată cum va arăta guvernul format de liderul PSD!

Marcel Ciolacu, desemnat noul premier al României

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Marcel Ciolacu, liderul PSD,  în funția pe premier! Acesta trebuie acum să formeze un nou guvern!

„S-au terminat consultările și voi anunța în câteva momente decizia mea.

E potrivit să fac câteva remarci scurte. Coaliția d guvernare a decis acum un an și jumătate, la constituire, să funcționeze pe un model nou. Acest model a funcționat foarte bine și sunt încredințat că va funcționa în continuare. Am avut în prima parte pe Nicolae Ciucă, care a condus un guvern din miniștri desemnați de partidele Coaliției. RO a trecut în această perioadă prin mai multe crize șid atorită felului în care Guvenrul a lucrat, RO a trecut bine de criza energetică, inflație. Sunt rezultatul unei munci intense

Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate. Li s-a promis o guvernare care rezolvă marile crize și au fost rezolvate. În aceste condiții, după consultările pe care le-am avut astăzi, cred că nu e nicio surpriză, dar acum desemnez ca prim-ministru pe domnul Marcel Ciolacu”, a fost anunțul președintelui Klaus Iohannis.

Prima ședință în această calitate va avea loc în prezența liderilor PNL și UDMR, cu scopul de a decide dacă viitorul Executiv va fi format din două sau trei partide.

Marcel Ciolacu, desemnat pentru formarea unui nou guvern

Iată declarațiile lui Marcel Ciolacu după desemnarea sa în calitate de premier!

„Aș dori să vă transmit „La mulți ani!”. Aș dori să mulțumesc domnului președinte al PNL pentru gestul de onoare pe care l-a făcut. Aș dori să-i mulțumesc din postura de român, pentru că prin gestul său România a trecut în altă etapă, de democrație consolidată.

Dacă Guvenrul României condus de Nicolae Ciucă a fost despre estabilizarea României, îmi doresc ca viitorul Guvern al României, condus de mine, să fie despre economie și reformă”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu revine la masa negocierilor cu PNL și UDMR pentru a se decide soarta viitorului cabinet condus de Ciolacu. Există tensiuni semnificative între partide, în special în ceea ce privește negocierea portofoliilor ministeriale, fapt ce pune Uniunea în pericol de a ieși de la guvernare.

Cum va arăta guvernul format de liderul PSD

Conform surselor din Coaliție, PNL și PSD au ajuns la o înțelegere preliminară privind repartizarea ministerelor în viitorul guvern condus de Marcel Ciolacu. Cu toate acestea, decizia finală nu a fost încă luată, existând în continuare două variante discutate: una cu prezența UDMR și una fără. În cazul în care UDMR nu va face parte din cabinetul lui Ciolacu, ministerele vor fi împărțite în mod egal între PSD și PNL, cu câte 9 portofolii pentru fiecare partid. Aceste informații au fost furnizate de surse, potrivit adevarul.ro.

Conform sursei citate, Partidul Social Democrat urmează să dețină ministerele Transporturilor, Fondurilor Europene, Apărării, Digitalizării, Economiei, Agriculturii, Muncii, Sănătății și unul format din ministerele Familiei și Sportului.

Partidul Național Liberal va avea în responsabilitate următoarele portofolii: Justiție, Interne, Dezvoltare, Cultură, Externe, Mediu, Finanțe, Afaceri Externe și Energie.

În cazul în care UDMR se retrage de la guvernare, partidul a amenințat că nu va mai sprijini deciziile luate în Parlament de Coaliție. Într-un schimb de replici care a avut loc săptămâna trecută, liderul PSD a transmis membrilor UDMR că a observat că există o majoritate parlamentară care poate susține proiectele și fără votul Uniunii.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: