Redactia.ro
Home » Știri » Marcel Ciolacu râde de ei. Opoziţia a eşuat lamentabil. Proiectul blamat de specialişti merge mai departe

Marcel Ciolacu râde de ei. Opoziţia a eşuat lamentabil. Proiectul blamat de specialişti merge mai departe

Guvernul renunță la reducerea plafonului pentru plata cash! Marcel Ciolacu: „Vor fi două excepții"

O nouă victorie pentru Marcel Ciolacu pe scena politică. Guvernul lui a scăpat de moţiunea de cenzură. Opoziţia n-a fost în stare să strângă semnăturile necesare.

Adversarii politici au dat greş chiar dacă reprezentanţii AUR s-au instalat pe holurile Parlamentului şi au anunţat că-i aşteaptă mai ales pe colegii de la USR să semneze alături de ei o moţiune de cenzură.

Vor contesta Codul Fiscal la CCR

Opoziția mai are o singură şansă de reuşită: contestarea legii la Curtea Constituțională. Termenul pentru depunerea unei contestații curge de joi noaptea, iar fereastra de oportunitate se va închide sâmbătă noaptea.

Este posibil ca în acest interval cei de la USR și Forța Dreptei să depună contestație la CCR, dar și AUR a anunțat că are în vedere un astfel de demers.

În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, anunţase oricum că nu sunt şanse pentru aşa ceva.

„Dacă în forma finală se regăseşte ceea ce am discutat cu domnii Ciolacu şi Ciucă, o moţiune de cenzură nu va fi semnată de UDMR. Nu este o condiţie semnarea moţiunii existenţa sau inexistenţa secretarilor de stat (n.r. ai UDMR) la Educaţie şi la Departamentul pentru minorităţi.

Când fac un calcul şi iau o decizie, aceasta trebuie luată în funcţie de text, de problemele care apar şi în funcţie de voturile care pot fi obţinute”, a spus Kelemen Hunor la Parlament.

Referitor la avizul negativ al Consiliului Legislativ, Kelemen a precizat că nu l-a văzut, dar „dacă există probleme, acestea pot fi discutate la Curtea Constituţională”.

Liderul maghiarilor a mai zis că „au existat de la PNL sugestii spre UDMR pentru o moţiune de cenzură”, dar când a întrebat dacă ei ar vota-o, au negat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: