Redactia.ro
Home » Știri » Mare atenție! Medicamentele pe care nu ar trebui să le combini vreodată cu o cană de cafea. Mulți nu țin cont de asta

Mare atenție! Medicamentele pe care nu ar trebui să le combini vreodată cu o cană de cafea. Mulți nu țin cont de asta

cafea si medicamente

Cafeaua este una dintre băuturile preferate ale multor persoane, oferind energie și stimulare mentală. Cu toate acestea, este important să știm că unele medicamente pot avea interacțiuni nedorite cu cafeaua, anulând sau diminuând efectele terapeutice ale tratamentului. Iată ce medicamente nu ar trebui să fie consumate niciodată împreună cu această băutură.

Medicamente pentru tensiunea arterială: Cafeaua conține cofeină, care poate crește temporar tensiunea arterială. Dacă iei medicamente pentru a controla tensiunea arterială, cum ar fi inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (IECA) sau blocanții receptorilor de angiotensină (BRA), combinația cu cafeaua ar putea contracara efectul acestora, ducând la o scădere insuficientă a tensiunii arteriale.

Medicamente pentru probleme de ritm cardiac: Anumite medicamente antiaritmice sau beta-blocante sunt prescrise pentru a trata ritmul cardiac neregulat sau rapid. Cafeaua, prin conținutul său de cofeină, poate interfera cu acțiunea acestor medicamente și poate afecta negativ ritmul cardiac.

Medicamente pentru osteoporoză: Bisfosfonații, care sunt folosiți pentru tratarea osteoporozei, pot avea absorbție scăzută atunci când sunt luate cu cofeină. Este recomandat să eviți consumul de cafea înainte și după administrarea acestor medicamente pentru a asigura absorbția adecvată a acestor medicamente de către organism.

Medicamente pentru anxietate și insomnie: Combinația de cafea cu medicamente anxiolitice sau sedative poate contracara efectele calmante ale acestor tratamente. Mai mult decât atât, cafeaua poate agrava anxietatea sau potența tulburările de somn.

Medicamente pentru ulcer gastric: Consumul de cafea poate crește producția de acid gastric și poate irita mucoasa stomacală. Acest lucru poate fi o problemă pentru persoanele care iau medicamente antiulceroase, deoarece cafeaua ar putea anula beneficiile acestor tratamente și contribui la apariția durerilor stomacale.

Medicamente pentru diabet: Cafeaua poate influența nivelurile de insulină și glicemie în organism. Persoanele care iau medicamente pentru diabet ar trebui să fie atente la consumul de cafea, deoarece acesta ar putea afecta nivelul de zahăr din sânge.

Sursă foto Ziarul românesc Germania

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: