Redactia.ro
Home » Știri » Marea Britanie rămâne în carantină. Până când amână Boris Johnson relaxarea restricțiilor

Marea Britanie rămâne în carantină. Până când amână Boris Johnson relaxarea restricțiilor

marea britanie

Carantina nu va fi ridicată în Marea Britanie în perioada imediat următoare, a declarat duminică seară prim-ministrul Boris Johnson. Acesta le cere oamenilor să „rămână în alertă” cu privire la riscuri și a prezentat un plan de a relaxa gradual unele dintre măsurile care au dus la închiderea unei mari părţi a economiei britanice timp de aproape şapte săptămâni.

„Acesta nu este momentul pur și simplu pentru a pune capăt izolării”, a spus premierul britanic. „În schimb, facem primii pași pentru modificarea restricțiilor.” Decizia de a înlocui sloganul „rămâi acasă” al guvernului cu „fii în alertă” a fost criticat de partidele de opoziție.

Reducere limitată a restricțiilor

Johnson a anunțat o reducere limitată a restricțiilor, inclusiv permiterea oamenilor de a ieși afară mai des și de a-i încuraja pe unii să se întoarcă la muncă. Mai exact, de luni, cei care nu mai pot lucra de acasă, de exemplu angajaţii din construcţii sau din fabrici, sunt încurajaţi să întoarcă la muncă, dar să evite pe cât posibil transportul public. Iar de miercuri, britanicii vor avea voie să facă sport în aer liber, cu condiţia să respecte regulile de distanţare.

„Puteţi sta la soare în parcul dumneavoastră local, puteţi conduce în alte destinaţii, puteţi chiar să faceţi sport, cu condiţia să fie cu membrii propriei gospodării”, a mai precizat Boris Johnson.

Boris Johnson doreşte o redeschidere a magazinelor şi şcolilor primare „cel mai devreme la începutul lui iunie” şi a unor baruri şi restaurante la începutul lui iulie. El a mai anunţat că doreşte să instituie în curând „o carantină pentru persoanele care intră în ţară cu avionul”.

Guvernul s-a confruntat cu critici în ceea ce privește gestionarea epidemiei în Regatul Unit și Johnson se teme să ridice carantina prea devreme. Marea Britanie este a doua țară din lume, după Statele Unite, în ceea ce privește decesele de coronavirus, peste 31.800 de morți, potrivit BBC.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: