Redactia.ro
Home » Știri » Marea Britanie va trimite zeci de rachete de apărare aeriană şi 800 de rachete antitanc în Ucraina

Marea Britanie va trimite zeci de rachete de apărare aeriană şi 800 de rachete antitanc în Ucraina

GALERIE FOTO (2)

Marea Britanie va trimite zeci de rachete de apărare aeriană şi 800 de rachete antitanc în Ucraina. Anunțul a fost făcut de premierul britanic Boris Johnson.

Zeci de rachete de apărare aeriană şi 800 de rachete antitanc trimise de Marea Britanie în Ucraina

Marea Britanie va trimite mai multe rachete de apărare aeriană şi antitanc în Ucraina, ca parte a unui nou pachet de echipamente militare de înaltă calitate, în valoare de 100 de milioane de lire sterline (130 de milioane de dolari), a anunţat, vineri, premierul britanic Boris Johnson, conform CNN.

„Astăzi, pot anunţa că Marea Britanie va mai trimite echipamente de înaltă calitate în valoare de 100 de milioane de lire sterline forţelor armate ale Ucrainei, inclusiv mai multe rachete antiaeriene Starstreak, care trag cu viteza de trei ori mai mare decât sunetul, şi alte 800 de rachete antitanc şi muniţii de precizie capabile să planeze pe cer direct deasupra ţintei lor”, a declarat Boris Johnson, citat de CNN.

„Vom trimite, de asemenea, mai multe căşti şi veste antiglonţ pe lângă cele 200.000 de piese de echipament militar neletale pe care Marea Britanie le-a trimis deja”, a mai argumentat premierul britanic.

Marea Britanie şi Germania vor colabora în domeniul securităţii energetice

Acesta a mai anunțat, alături de cancelarul german, Olaf Scholz, că Marea Britanie şi Germania vor colabora în domeniul securităţii energetice şi al surselor regenerabile, deoarece Europa îşi propune să elimine treptat dependenţa de combustibilii fosili ruşi.

„Nu putem transforma sistemele energetice respective peste noapte. Dar ştim şi că războiul lui Putin nu se va încheia peste noapte”, a afirmat premierul britanic.

Guvernele britanic şi german vor organiza o reuniune comună a cabinetului în cursul anului viitor, iar miniştrii Apărării se vor întâlni înainte de următorul summit NATO din iunie, a mai anunţat premierul britanic.

La sfârșitul lui martie, Marea Britanie a decis să livreze către Ucraina 6.000 de rachete, precum şi asistenţă financiară în valoare de 25 de milioane de lire sterline (33 de milioane de dolari). Marea Britanie furnizase până atunnci armatei ucrainene 4.000 de rachete antitanc.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: