Redactia.ro
Home » Homepage » Marian Godină, prima reacție în cazul polițistului care a lovit-o mortal pe Raisa: “Pentru cine dorește să afle realitatea, nu senzaționalul”

Marian Godină, prima reacție în cazul polițistului care a lovit-o mortal pe Raisa: “Pentru cine dorește să afle realitatea, nu senzaționalul”

Marian Godină a avut o primă reacție în cazul poșițistului care a lovit-o mortal pe Raisa, în teribilul accident petrecut pe Bulevardul Laminorului din București. Celebrul polițist, fost agent la Brigada Rutieră, a explicat cele întâmplate “pentru cine dorește să afle realitatea, nu senzaționalul”.

Marian Godină și-a publicat pe blogul său o primă reacție în cazul polițistului care a lovit-o mortal pe Raisa, o fetiță de 11 ani, în timp ce traversa Bulevardul Laminorului din Capitală.
Postarea lui Godină vine după ce, în cursul zilei de luni, un bărbat a sunat la 112 și a transmis că, în cazul în care polițistul care a comis accidentul nu va fi arestat, va împușca primul polițist pe care îl va vedea pe stradă.

Marian Godină, prima reacție în cazul polițistului care a lovit-o mortal pe Raisa: “Pentru cine dorește să afle realitatea, nu senzaționalul”

Marian Godină a atras atenția că populația este influențată de „campaniile de denigrare a Poliției susținute de presă, politicieni și anumite persoane publice”. Iată cum explică informațiile apărute în presă după teribilul accident de pe Bulevardul Laminorului din Capitală.

„Printr-un apel la 112, o persoană a anunțat că, în cazul in care polițistul care a comis accidentul de pe str. Laminorului nu va fi arestat, va împușca primul polițist care-i va ieși în stradă. Majoritatea comentariilor de la știrile cu acest apel de la 112 îl susțin pe apelant, ba chiar îl încurajează, comentatorii susținând că așa ar fi just.

Acest val uriaș de ură nu este altceva decât rezultatul adevăratelor campanii de denigrare a Poliției și a polițiștilor susținute de ani de zile de presă, politicieni și persoane publice.
Și nu mă refer aici la scoaterea la iveală a derapajelor unor polițiști sau a întregii instituții, căci ăsta e rolul presei și e unul chiar benefic.

Despre accidentul mortal de acum câteva zile s-au scris deja sute de articole și s-au postat mii de comentarii. Nu am citit încă niciun articol obiectiv, cu explicații pe înțelesul tuturor, ci doar articole care să atragă cât mai multe comentarii, cât mai multe opinii. Pentru că rolul prioritar al presei se pare că a devenit acela de a vinde și mai puțin de a informa corect și obiectiv.”, a atras atenția polițistul.

Marian Godină, atac direct la unii politicieni: “Bun prilej pentru a câștiga simpatie și notorietate”

Marian Godină a atras atenția asupra unora dintre politicieni sau anumitor persoane publice care încearcă, după acest caz, să câștige simpatie și notorietate folosindu-se de valul de ură creat de acest caz.

„Unii politicieni și persoane publice au găsit și ei un bun prilej de a se băga în seamă urcându-se pe valul de ură pentru a mai câștiga puțină simpatie și notorietate.

Îl dau aici exemplu pe dl Emanuel Ungureanu care, cu un limbaj nedemn pt un deputat, l-a numit pe autorul accidentului „un dement în hainde de polițist”. Explică mai departe același deputat cum polițistul a verificat dacă mai trăiește fetița cu piciorul.

Aceeași idee e prezentată și de doctorul Vasi Rădulescu, medicul influencer care scrie cărți și le oferă gratis publicului, acesta trebuind să plătească doar transportul (care e de fapt costul tiparului, livrării și al cărții, asta dacă nu ești suficient de naiv încât să crezi altceva).

Medicul Vasi se arată oripilat de imaginile pe care abia le-a putut privi cu polițistul dând cu piciorul într-un copil ca să vadă dacă mai mișcă și spune că gestul arată cât de animal este polițistul.”, a scris Godină.

Marian Godină, despre verificarea victimei cu piciorul: „Este explicabilă”

„De altfel, faza cu polițistul lovind cu piciorul a plecat de la o fotografie în care se vede pantoful polițistului în contact cu corpul fetiței. O fotografie. Și o declarație a unor martori, aceiași care au declarat că polițistul nu a sunat la 112, ci doar și-a anunțat colegii. De altfel, și această informație, cum că polițistul nu ar fi sunat la 112 a fost sursă pentru alte zeci de articole de presă, deși era foarte simplu pentru un jurnalist să întrebe la STS dacă polițistul a sunat sau nu la 112. Dar ce articole se mai scriau apoi?

S-a dovedit ulterior că polițistul a sunat de mai multe ori la 112, sunt înregistrări audio în care se poate auzi un om în stare de șoc, pierdut în spațiu, în niciun caz un animal sau un dement așa cum este numit de un deputat și un medic, oameni plini de empatie de altfel.

Verificatul victimei cu piciorul, pentru cine dorește să afle realitatea, nu senzaționalul, e explicabilă foarte simplu prin aceea că dispecerul i-a indicat să așeze victima pe partea stângă, acesta fiind aplecat asupra ei, a întors-o, fetița ajungând cu pantoful polițistului sub ea. Când s-a ridicat, a fost fotografiat, iar publicului i-a fost livrată o poză revoltătoare pentru cei care au văzut într-o poză tot ce s-a întâmplat, fără să mai filtreze cu propriile gândiri.

Sunt curios dacă medicul Vasi pune diagnostice tot așa, pe vorbe, sau dacă face niște investigații înainte.”, se întreabă retoric celebrul polițist.

Marian Godină: „E clar că asta a fost una dintre cauzele accidentului”

„Momentul impactului a fost surprins de camerele video și l-am văzut cu toții. Nu pot spune ce viteză avea mașina de poliție, doar o expertiză va stabili asta, dar e clar pentru oricine că circula cu viteză mare, mai mare decât cea maxim legală. E la fel de clar că asta a fost una dintre cauzele accidentului.

În aceleași imagini se vede că șoferul nu a schițat niciun gest, lucru ce poate însemna că nici nu le-a văzut pe cele două fete. În apelul la 112 zice că a lovit un singur copil, deci clar nu a văzut ce a făcut. Motivele pentru care nu le-a văzut le putem doar bănui. Sau poate ar trebui să-l întrebăm pe doctorul Vasi ori pe politicianul Ungureanu, cei care fac afirmații certe fără să aibă habar despre ce vorbesc, doar pentru a-și „întărâta” publicul.”, a mai atras atenția Marian Godină pe blogul său.

Marian Godină: „În cei peste 10 ani la Poliția Rutieră…”

„În cei peste 10 ani în care am lucrat la Poliția Rutieră nu am întâlnit absolut niciun caz de accident mortal la care autorul să fie reținut, arestat sau condamnat cu executare. Mă refer aici la cele la care autorii aveau permis de conducere și nu erau sub influența alcoolului.

Tot ce am scris mai sus sunt lucruri reale, nu presupuneri.

Articolul nu are rolul de a-i lua apărarea polițistului, deși recunosc că îmi pare foarte rău pentru el, ci are rolul de a informa corect pe cei care caută asta în locul știrilor „scandaloase”.
Oricum judecarea lui va avea loc în instanță, pe bază de probe, nu după ce zice Vasi, Emanuel sau Marian pe Facebook.

Sfaturile polițistului Marian Godină

În final, învățămintele care pot fi trase ar fi următoarele:
-conduceți preventiv, fiți atenți la drum, nu la altceva
-învățați copiii cum să traverseze strada corect
-nu excludeți niciodată că așa ceva nu vi s-ar putea întâmpla niciodată, dar faceți tot ce puteți ca să nu vi se întâmple
-nu mai credeți tot ce auziți”, a scris Marian Godină pe blogul său.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: