Redactia.ro
Home » Știri » Marian Vanghelie, executat silit de Victor Ponta. Câți bani ajung în conturile fostului premier

Marian Vanghelie, executat silit de Victor Ponta. Câți bani ajung în conturile fostului premier

Marian Vanghelie, executat silit de Victor Ponta. Câți bani ajung în conturile fostului premier

Victor Ponta a obținut o victorie în instanță împotriva lui Marian Vanghelie, iar decizia judecătorilor prevede executarea silită a fostului primar al Sectorului 5. Iată ce se ascunde în spatele acestei hotărâri și care este suma pe care Vanghelie trebuie să o plătească fostului premier!

Marian Vanghelie, executat silit de Victor Ponta

În urma unui proces care a avut loc în 2022, Victor Ponta a dat în judecată pe Marian Vanghelie, după ce acesta din urmă a făcut declarații defăimătoare într-o emisiune TV. Fostul primar l-a acuzat pe Ponta că ar fi luat bani de la afaceriști în timpul mandatului său la Guvern.

Decizia recentă a Judecătoriei Sectorului 2 a dat dreptate lui Victor Ponta și a admis cererea sa de executare silită împotriva lui Marian Vanghelie. Conform hotărârii instanței, Vanghelie este obligat să plătească fostului premier suma de 10.000 de euro cu titlu de daune morale.

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite formulată de petentul SPEJ BÎNDILĂ & GÂRBULEŢ. Încuviinţează executarea silită a debitorului VANGHELIE MARIAN DANIEL, de către SPEJ BÎNDILĂ & GÂRBULEŢ, în dosarul de executare silită nr. 346/2023, în temeiul titlului executoriu reprezentat de sentința civilă nr. 1098/2021 pronunțată de Tribunalul București, schimbata in parte prin Decizia civilă nr. 1386A/2022, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti in dosarul nr. 17548/3/2019, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului creditorului PONTA VICTOR VIOREL rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 08.01.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, se arată în încheierea instanței.

Câți bani ajung în conturile fostului premier

Inițial, în 2021, Tribunalul București stabilise o sumă mult mai mare, de 80.000 de euro, pe care Vanghelie trebuia să o plătească lui Ponta. Cu toate acestea, magistrații de la Curtea de Apel București au redus semnificativ suma, ajungând la 10.000 de euro în octombrie 2022, după ce Vanghelie a făcut apel.

Odată cu această victorie în instanță, Victor Ponta a anunțat că va dona suma primită ca despăgubiri către o fundație care sprijină copiii orfani. Conform declarației sale, 10.000 de euro vor merge către copii aflați în nevoie, în timp ce Marian Vanghelie va primi doar o parte din această sumă:

„10 la copii – 70 la Vanghelie. Să vă explic: am primit de la Tribunalul Bucureşti, în 2021, o decizie prin care Marian Vanghelie trebuia să plătească 80.000 euro despăgubiri pentru minciunile spuse despre mine. Am anunţat imediat că voi dona toţi banii primiţi către o fundaţie care îi ajută pe copiii fără părinţi. Dar Vanghelie a făcut apel şi judecătorul de la Curtea de Apel s-a înduioşat de ‘săracul’ fost primar şi a zis că 80.000 e prea mult, a redus la 10.000. Sper că voi încasa acei bani şi imediat îi voi dona, publicând actul prin care am transmis banii. Sincer, eu mă gândeam că mai tare le foloseau copiilor orfani (cum a decis judecătorul de la Tribunal) decât lui Marian Vanghelie. Dar, ce să facem? Respectăm deciziile”, a fost reacţia lui Victor Ponta, într-un mesaj postat pe Facebook, relatează RTV. 

Astfel, decizia de executare silită a lui Marian Vanghelie în urma procesului cu Victor Ponta reprezintă o victorie pentru fostul premier și o confirmare a defăimărilor aduse de Vanghelie. Suma de 10.000 de euro va fi direcționată către o cauză nobilă, ajutând copiii orfani, iar această hotărâre pune un punct final într-unul dintre capitolele disputelor politice din România.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: