Redactia.ro
Home » Știri » Marile branduri din Italia închid mii de magazine!

Marile branduri din Italia închid mii de magazine!

Pe fondul crizei economice care a fost generata în Italia de epidemia de coronavirus, numeroase brand-uri faimoase au luat decizia de a închide mii de magazine.  

Profunda criză economică cu care se confruntă Italia în momentul de față nu a ocolit nici numele cele mai faimoase din sectorul modei: o mulține de branduri renumite au hotărât să-și închidă magazinele. Potrivit unui studiu, în Italia există în momentul de față 118 mii de magazine de îmbrăcăminte și accesorii, la care se adaugă alte 135 de mii care comercializează bijuterii și 165 de mii de vânzători ambulanti. Aproximativ 500 de mii de persoane lucrează în domeniu. Procentul pierderilor pe care acestea le vor înregistra pentru colecțiile de primăvară-vară va fi, conform aceluiași studiu, de 70%.

Marile branduri din Italia închid magazinele

Gianluigi Cimmino, director general pentru Yamamay și Carpisa a declarat, potrivit affaritaliani.it: ”Eram gata să redeschidem la data de 4 mai și am investit milioane de euro pentru igienizare, știind că am fi putut recupera doar 20 de mii de euro din creditul fiscal. Dar acum, cu toate aceste amânări, perioada reducerilor care se apropie și turismul blocat, va fi complicat să ne menținem rețeaua de magazine.”

H&M a închis definitiv 8 magazine

Cu câteva zile în urmă, H&M a anunțat închiderea a opt magazine situate în mai multe regiuni din Italia. În orașul Udine din regiunea Friuli-Venezia Giulia, magazinul unde sunt angajate 14 persoane va închide direct din luna mai, în timp ce în orașul Gorizia din aceeași regiune, închiderea, în urma căreia 12 angajați își vor pierde locul de muncă, este prevăzută pentru luna noiembrie. Și la Milano este așteptat același scenariu pentru alte 70 de persoane care urmează să rămână fără nicio sursă de venit. 

De asemenea, Geox era gata să renunțe la 55 de magazine din Europa chiar înainte de începerea perioadei de carantină. 

Dacă deja marile branduri încep să închidă după două luni de la declararea stării de urgență, și mai tragică este situația pentru micile magazine și boutique-uri. Proprietara unui atelier de design vestimentar din Milano, recent falimentat, a declarat că în centrul orașului chiriile sunt extrem de mari și că nu își mai permit să le achite. Aceasta a explicat că, în cazul în care vor redeschide în viitor, cu siguranță vor alege o locație mai puțin costisitoare. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: