Redactia.ro
Home » Știri » Mario Iorgulescu, condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare pentru omor, în dosarul accidentului din 2019. Sentința trebuie executată

Mario Iorgulescu, condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare pentru omor, în dosarul accidentului din 2019. Sentința trebuie executată

Reacția dură a familiei tânărului ucis de Mario Iorgulescu după ce acestuia i s-a micşorat condamnarea definitivă: „Mai bine murea şi Mario şi ştiam o treabă!”

Mario Iorgulescu, condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare pentru omor, în dosarul accidentului din 2019. Sentința fiului președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal din România trebuie executată. Iată detaliile!

Mario Iorgulescu, condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare pentru omor

Astăzi, Curtea de Apel București a pronunțat verdictul final în dosarul care l-a avut ca protagonist pe Mario Iorgulescu, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal din România, acuzat de omor într-un accident rutier tragic petrecut în septembrie 2019. Decizia Curții de Apel este definitivă și executorie, punând capăt unei lungi perioade de procese și controverse.

Inițial, Mario Iorgulescu fusese condamnat la o pedeapsă de 15 ani și 8 luni de închisoare de către prima instanță. Cu toate acestea, judecătorii de la Curtea de Apel București au hotărât să reducă pedeapsa inițială cu doi ani. Astfel, Mario Iorgulescu a fost condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare.

Potrivit deciziei instanței, Mario Iorgulescu a primit o condamnare de 12 ani de închisoare pentru omorul care a avut loc în urma accidentului de circulație din septembrie 2019. La această pedeapsă s-a adăugat o treime din condamnarea de doi ani de închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, precum și o treime din pedeapsa de 3 ani de închisoare primită anterior pentru complicitate la lipsire de libertate. În final, Mario Iorgulescu a fost condamnat să petreacă 13 ani și 8 luni în închisoare.

Este important de menționat că Mario Iorgulescu s-a sustras de la justiție și se află în prezent în Italia. Fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal este considerat fugar. Există o cerere de aducere în România, iar avocații săi susțin că acesta se află internat într-o clinică medicală din Italia din cauza afecțiunilor medicale psihiatrice, grave.

Din august 2020, când dosarul său a fost trimis în instanță, Mario Iorgulescu nu a putut fi audiat de niciun judecător, nici măcar prin videoconferință.

Accidentul mortal s-a produs în seara de 7 septembrie 2019

Accidentul mortal s-a produs în seara de 7 septembrie 2019, când Mario Iorgulescu, aflat sub influența cocainei și având o alcoolemie de 1,96 g/l, a condus cu viteză mare, intrând pe contrasens și izbind frontal un alt autoturism. În urma impactului, șoferul celuilalt vehicul, Daniel Vicol, a decedat pe loc, lăsând în urmă doi copii orfani de tată.

De-a lungul procesului, apărarea lui Mario Iorgulescu a cerut rejudecarea cauzei și a susținut că acesta ar trebui să fie judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor. Cu toate acestea, judecătorii au respins cererea și au confirmat condamnarea pentru omor.

În ciuda eforturilor autorităților române pentru extrădarea sa, Curtea de Apel din Milano a respins cererea de extrădare a lui Mario Iorgulescu în mai 2022, invocând starea sa psihică, care îl împiedică să participe la proces în mod conștient.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: