Redactia.ro
Home » Știri » Marius Budăi, anunţ de ultimă oră despre plata pensiilor şi ajutoarelor sociale prin băncile austriece

Marius Budăi, anunţ de ultimă oră despre plata pensiilor şi ajutoarelor sociale prin băncile austriece

marius budai

Ministrul Muncii, Marius Budăi s-a văzut nevoit să ofere o declarație oficială după ce unii dintre politicieni i-au cerut să nu mai facă plata ajutoarelor și pensiilor prin intermediul băncilor austriece. Marius Budăi a oferit un răspuns clar și a subliniat că rugămintea pe care a primit-o din partea acestora este una ridicolă, din mai multe puncte de vedere și nu face decât să-i panicheze pe cei care sunt mai puțin documentați.

Marius Budăi a oferit un răspuns clar politicienilor care i-au solicitat să boicoteze băncile austriece

„Eu am un principiu de care, de când am onoarea să fiu demnitar public, mă țin de el. Orice întrebare este adresată corect, însă subiectul este un non-subiect. Este un non-subiect, este neștiință și manipulare. De ce spun asta? Pentru că toți, cetățeanul, bunica dumneavoastră, bunica altcuiva, ea decide. Persoana decide de la ce bancă îşi încasează pensia pe card. Nu decide ministerul. Este o prostie fără margini. Este o manipulare de către unii care își doresc să mai intre în discuții. Nu Ministerul Muncii decide unde încasează pensia un anumit cetățean. Poate cineva dorește să încaseze pensia prin factorul poștal cu Poșta Română. Alt cetățean dorește să încaseze în contul bancar, dar cetățeanul respectiv decide la care bancă? Nu ministerul”, a clarificat Marius Budăi.

Solicitarea pe care o primise Marius Budăi din partea altor politicieni venea în contextul în care Austria a blocat intrarea României în spațiul Schengen, oferindu-i un vot negativ.

Mulți oameni de afaceri au decis să-și închidă conturile pe care le aveau la băncile austriece și să-și mută finanțele la o altp bancă, în semn de protest. În plus, chiar ministrul Turismului i-a îndemnat pe români să renunțe la vacanțele de iarnă în Austria pentru că există și alte țări care oferă condiții similare, la prețuri asemănătoare.

„E clar că principala țintă a turiștilor români în Austria sunt pârtiile de schi, însă știm cu toții că nu numai în Austria sunt condiții ideale pentru schiat. Sunt astfel de condiții, poate în unele cazuri și mai bune, în Elveția, Italia, Franța, Germania”, a declarat ministrul Turismului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: