Redactia.ro
Home » Homepage » Marius Budăi, anunț despre pensiile din 2023: „Nu exclud încă o creştere”

Marius Budăi, anunț despre pensiile din 2023: „Nu exclud încă o creştere”

Marius Budăi, anunț despre pensiile din 2023: „Nu exclud încă o creştere”

Marius Budăi a făcut un anunț despre pensiile din 2023 și nu exclude încă o majorare, potrivit acestuia. Iată ce a declarat ministrul Muncii.

Marius Budăi, anunț despre pensiile din 2023: „Nu exclud încă o creştere”

Marius Budăi, ministrul Muncii, a făcut declarații despre pensiile românilor în 2023, care ar putea fi majorate încă o dată anul viitor, în afară de creşterea din ianuarie, potrivit unui material exclusiv Antena 3 CNN.

Începând cu luna ianuarie 2023, pensiile românilor vor fi majorate cu 12,5%.

În luna ianuarie pensiile vor veni majorate, așa cum coaliția politică care susține Guvernul a decis. Nu avem niciun fel de sincopă. Vom finaliza până ce facem calculele, până în 10 decembrie, pentru că noi calculăm până în 10 decembrie sumele pentru plata pensiilor pentru luna ianuarie.

Imediat vom implementa și tipărirea cupoanelor de pensie, vor fi acele deschideri de conturi de la început de an, am discutat și cu Poșta Română.

(…)

Ziua în care pensionarii vor primi pensia mărită va fi până pe data de 15 ianuarie, știți că la început de an există o procedură tehnică, aceea de deschidere de conturi, la fiecare început de an bugetar. Ne mobilizăm, suntem pregătiți și cu siguranță facem tot posibilul să nu fie niciun fel de întârzieri. Vor fi acele câteva zile la început de an care sunt inerente.

Sursa: Marius Budăi, ministrul Muncii / Antena 3 CNN

Întrebat dacă există riscul ca în luna ianuarie pensiile să fie plătite cu întârziere, aşa cum s-a mai întâmplat în anii precedenţi, ministrul Muncii Marius Budăi a precizat:

„Nu mă feresc de cuvântul întârziere, dar nu este vorba despre o întârziere. După cum bine ştiţi se închide anul bugetar pentru decembrie pe 3 – 4 ianuarie 2023, atunci sunt deschise conturile şi sunt făcute plăţile aferente”.

Întrebat dacă exclude ca pe lângă această majorare de 12,5% să mai fie o nouă creștere aplicată pensiilor, oficialul nu a negat, a relatat Antena 3 CNN.

Suntem în pericol cu următoarele majorări și cu rezolvarea inechităților. (…) Inechitățile nu se rezolvă decât cu impact bugetar. Nu cred că se gândește cineva sau poate când au scris PNRR s-au gândit să tăiem de la cei care au pensii mai mari, să dăm la cei cu pensii mai mici.

(…)

Coaliția a luat o decizie acum și dacă în viitor coaliția va lua și alte decizii, și mă bazez pe experiența acestui an 2022, atunci când avem o vorbă, când coaliția a decis, Executivul a executat. Eu nici nu exclud, nici nu… (…) Perioada este extrem de grea.

Sursa: Marius Budăi, ministrul Muncii / Antena 3 CNN

Marius Budăi, anunț despre pensiile din 2023: „Nu exclud încă o creştere”
Foto: Antena 3 CNN – captură video
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: